Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Κορωνοϊός: Σταθερά υψηλός ο ημερήσιος αριθμός θανάτων - Ξεπέρασαν τα 2,4 εκατ τα κρούσματα

Ρωσία - Κορωνοϊός: Σταθερά υψηλός ο ημερήσιος αριθμός θανάτων - Ξεπέρασαν τα 2,4 εκατ τα κρούσματα
Με τα σημερινά στοιχεία των αρχών της Ρωσίας ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.402.949 ενώ των θανάτων στους 42.176
Ο αριθμός των μολυνθέντων από τον κορωνοϊό στη Ρωσία αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 27.403, την ώρα που για μια ακόμη ημέρα ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε υψηλός με 569 ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους.
Με τα σημερινά στοιχεία των αρχών της Ρωσίας ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.402.949 ενώ των θανάτων στους 42.176.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 472.021 άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 28.145 νέα κρούσματα covid-19, εκ των οποίων τα 7.750 στη Μόσχα.
Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 42.176 θάνατοι στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η θνητότητα λόγω κορωνοϊού (η συνολική μπορεί να προσδιορισθεί μετά το τέλος της πανδημίας) αυξήθηκε για πρώτη φορά από τις 4 Οκτωβρίου φθάνοντας το 1,76% των κρουσμάτων.
Επίσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 28.901 άτομα που είχαν διαγνωσθεί με κορωνοϊό, υπερβαίνοντας και πάλι το αριθμό των νέων κρουσμάτων, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 1.888.752 άτομα, στη Ρωσία.

Ανοίγουν εμβολιαστικά κέντρα στη Ρωσία το Σάββατο

Κέντρα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα ανοίξουν από το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο θα είναι δάσκαλοι, γιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Sergei Sobyanin.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ζήτησε να ξεκινήσει ήδη από την επόμενη εβδομάδα ένα ευρύ, εθελοντικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της covid-19 σε όλη τη χώρα, επισημαίνοντας ότι οι δάσκαλοι και οι γιατροί θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα λάβουν το Sputnik V.
Οι κάτοικοι της Μόσχας θα μπορούν να εγγράφονται μέσω διαδικτύου για να εμβολιαστούν από αύριο Παρασκευή, επεσήμανε ο Sobyanin σε ανακοίνωση στον ιστότοπό του.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης