Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση ΑΑΑ για τη Γερμανία - Σταθερό το trend

DBRS: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση ΑΑΑ για τη Γερμανία - Σταθερό το trend
Ανθεκτική η γερμανική οικονομία, σύμφωνα με τον καναδικό πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS Morningnstar
Στην επιβεβαίωση της ανώτατης αξιολόγησης «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας προχώρησε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS, διατηρώντας ταυτόχρονα τη βραχυπρόθεσμη βαθμολογία σε «R-1 (high)» και τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend) σταθερές.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, το σταθερό trend αντικατοπτρίζει την άποψη της DBRS Morningstar ότι οι πιστωτικές αρχές της Γερμανίας παραμένουν ανθεκτικές, παρά το οικονομικό σοκ που προκάλεσε η πανδημική κρίση.
Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,8% σε ετήσια βάση τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2020.
Η βαθμολογία ΑΑΑ υποστηρίζεται από τη μεγάλη και διαφοροποιημένη οικονομία της (τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη), το σταθερό δημοσιονομικό πλαίσιο και την καθαρή πιστωτική θέση.
H γερμανική κυβέρνηση εκτιμά έλλειμμα 6,3% επί του ΑΕΠ το 2020, όπως παρουσιάζεται στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2021 - χαμηλότερο από αυτό παρουσιάστηκε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας στις αρχές του έτους.
Η DBRS Morningstar αναμένει ότι η Γερμανία θα επιστρέψει σε μια υγιή δημοσιονομική θέση μεσοπρόθεσμα.
Η κυβέρνηση προβλέπει πως το έλλειμμα θα πέσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2022, καθώς η οικονομία ανακάμπτει και η δημοσιονομική πολιτική γίνεται σταδιακά λιγότερο επεκτατική.
Ο δείκτης χρέους θα αυξηθεί στο 71% το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης