Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Επί 82 μέρες το πολεμικό μας ναυτικό προστάτευε το Oruc Reis

Τουρκία: Επί 82 μέρες το πολεμικό μας ναυτικό προστάτευε το Oruc Reis
Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για τη συνοδεία στο ερευνητικό σκάφος
Επί 82 μέρες το τουρκικό πολεμικό ναυτικό παρείχε κάλυψη και προστασία στο ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κατά τη διάρκεια της αποστολής του στην Ανατολική Μεσόγειο, θριαμβολογεί το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωσή του, που συνοδεύεται από προπαγανδιστικό βίντεο.
Το σκάφος είχε συνοδεία από ναυτικά πλοία και αεροσκάφη στις αποστολές του από 8 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου και 11 Οκτωβρίου έως 29 Νοεμβρίου, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο.
Τα πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια έπλεαν δίπλα στο Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο για 45.000 ώρες, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο.
Αεροσκάφη του ναυτικού και ελικόπτερα είχαν 1.170 ώρες πτήσεων κατά τη διάρκεια των ερευνών ενώ ο  χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας, καθώς και η ακτοφυλακή, υποστήριξαν επίσης την αποστολή συνοδείας και προστασίας, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο.

Προκλήσεις Cavusoglu

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu κατηγορεί προκλητικά την Ελλάδα ότι πυροδοτεί την ένταση στην περιοχή, παραβιάζοντας την τουρκική υφαλοκρηπίδα», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Tum1haber.
«Εμείς κάναμε συνεχώς εκκλήσεις για διάλογο. Μιλήσαμε για ισότιμη μοιρασιά αλλά οι Ελληνοκύπριοι ακόμη το απορρίπτουν αυτό.
Το ερευνητικό μας πλοίο  Oruc Reis δύο φορές σταμάτησε τις δραστηριότητες του για να δώσει ευκαιρία στην διπλωματία», ανέφερε o Τούρκος υπουργός.
«Όταν χάρη στην Γερμανία η Τουρκία θα άρχιζε συνομιλίες με την Ελλάδα, πριν την ανακοίνωση, η Ελλάδα υπέγραψε δήθεν καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο.
Η Τουρκία πάντοτε ανοίγει το δρόμο για τη διπλωματία και δέχεται απαντήσεις γεμάτες με απειλές και προβοκάτσιες.
Για ποιο λόγο;» διερωτήθηκε ο Cavusoglu, γνωστοποιώντας την πρόθεση της Άγκυρας να υπάρξει διέξοδος στο θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης