Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πιάνουν τους παπατζήδες του Συντάγματος και τους Νιγηριανούς και οι «κυριλέ κομπιναδόροι» κάνουν πάρτι

Πιάνουν τους παπατζήδες του Συντάγματος και τους Νιγηριανούς και οι «κυριλέ κομπιναδόροι» κάνουν πάρτι
Οι αποκαλύψεις του bankingnews για vitafx και πωλήσεις μαϊμούδων μέσω διαδικτύου και με courier και η ατάραχοι επόπτες
Την ώρα που το bankingnews έφερνε στη δημοσιότητα τις υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από τη vitafx αλλά και τις ιστοσελίδες που πουλούν μαϊμού προϊόντα χωρίς τιμολόγια και αποδείξεις μέσω εταιριών courier οι ταγοί της νομιμότητας αδιαφορούσαν.
Βυθισμένοι στο lockdown φαίνεται δεν έχουν χρόνο για τα απλά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Το γεγονός ότι διακινούνται μέσω του τραπεζικού συστήματος πολλά μικροποσά αλλά αθροιστικά πολύ μεγάλα προς εταιρίες απατεώνων που υπόσχονται σε ανυποψίαστους κέρδη από μετοχές, ομόλογα και εξωτικά προϊόντα αποτελεί μάλλον λεπτομέρεια.
Είναι όμως λεπτομέρεια όταν εξάγονται από την Ελλάδα μέσω τραπεζικού συστήματος μεγάλα ποσά προς ύποπτους προορισμούς;
Προφανώς θα είναι αλλιώς δεν εξηγείται πως δεν κινείται απολύτως τίποτα όταν την ίδια αν ένας πολίτης πάει να καταθέσει 15.000 ευρώ σε μια τράπεζα είναι πιθανό να ραπορταριστεί προς διερεύνηση για ξέπλυμα.
Τόσο απλά.
Την ίδια στιγμή βέβαια αν εμφανιστούν οι παπατζήδες είναι δεδομένο ότι σε λίγα λεπτά θα τους κυνηγά η αστυνομία.
Το γεγονός ότι διακινούνται μαϊμούδες (λαθρεμπόριο και άλλες ένας σωρό παραβάσεις) χωρίς αποδείξεις μάλλον αποτελεί λεπτομέρεια όταν την ίδια στιγμή οι φορολογικές αρχές κόβουν πρόστιμα σε όποια νομίμως λειτουργούσα επιχείρηση δεν έκοψε μια απόδειξη λιανικής.
Το γεγονός ότι αυτή η διακίνηση γίνεται μέσω εταιριών courier που προφανώς με την άδεια και την ανοχή της πολιτείας δεν έχουν καμία ευθύνη προφανώς δεν είναι πρόβλημα.
Προφανώς το μεγάλο πρόβλημα είναι οι Νιγηριανοί που στήνουν τις μαϊμούδες τους στο κέντρο της Αθήνας και τις πουλούν με τον ίδιο τρόπο.
Δυστυχώς η κατάσταση δείχνει ότι δεν είμαστε σοβαρή χώρα.
Και όσο συμβαίνουν αυτά τόσο οι πολίτες θα κάνουν κτήμα τους ότι η απάτη είναι μια εύκολη υπόθεση που κανένας δεν θα ασχοληθεί μαζί της.
Αρκεί να είναι σοφιστικέ και μέσω διαδικτύου.
Έτσι κι αλλιώς ούτε οι αρμόδιοι Υπουργοί, ούτε τα κόμματα, ούτε η οικονομική αστυνομία, ούτε η δικαστική εξουσία, ούτε οι εποπτικές αρχές (λέγε με ΕΕΤΤ, Αρχή Ξεπλύματος και ΤτΕ), ούτε οι φορολογικές αρχές πρόκειται να κάνουν τη δουλειά τους.
Γιατί αν την έκαναν θα φαινόταν.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης