Επιχειρήσεις

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τέρνα Ενεργειακή από ξένους - Ο Γ. Περιστέρης πούλησε σε διεθνείς επενδυτές το 1,9%, διατηρεί το 20,5%

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τέρνα Ενεργειακή από ξένους - Ο Γ. Περιστέρης πούλησε σε διεθνείς επενδυτές το 1,9%, διατηρεί το 20,5%
Οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην Τέρνα Ενεργειακή όσο και στον Γιώργο Περιστέρη
Για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση από διεθνείς επενδυτές ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή, Γιώργος Περιστέρης πούλησε μετοχές που κατέχει στην Ενεργειακή.
Συγκεκριμένα διέθεσε 2,198 εκατ. μετοχές ή 1,9% έναντι συνολικής αξίας 27 εκατ. ευρώ.
Το τελευταίο διάστημα διεθνείς επενδυτές ζητούσαν να αυξήσουν τις επενδυτικές τους θέσεις στην Τέρνα Ενεργειακή, αλλά λόγω του ότι η διασπορά είναι σχετικά περιορισμένη, οι βασικοί μέτοχοι κάλυψαν τη ζήτηση.
Να τονιστεί εδώ ότι οι βασικοί μέτοχοι της Τέρνα Ενεργειακή είναι με 37,93% η ΓΕΚ Τέρνα, με 20,5% ο Γιώργος Περιστέρης και με 39,7% λοιποί μέτοχοι.
Image
Τις τελευταίες ημέρες μετοχές έχει πουλήσει και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τέρνα Ενεργειακής Μιχαήλ Γουρζης πουλώντας το 0,86% των μετοχών της εταιρείας ή 1 εκατ. μετοχές αξίας 12,3 εκατ. ευρώ.
Μετά από αυτές τις κινήσεις ο Γ. Περιστέρης κατέχει το 20,5% της Τέρνα Ενεργειακής, από 22,4% προηγουμένως.

Ψήφος εμπιστοσύνης από τους ξένους

Η κεφαλαιοποίηση της Τέρνα Ενεργειακής στο ελληνικό χρηματιστήριο διαμορφώνεται στο 1,46 δισ. ευρώ, με τη μετοχή στα 12,5 ευρώ και παρότι βρίσκεται σε υψηλά ετών η μετοχή, το ενδιαφέρον των ξένων χαρτοφυλακίων παραμένει υψηλό.
Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην Τέρνα Ενεργειακή όσο και στον Γιώργο Περιστέρη, καθώς η εταιρεία θεωρείται μια από τις σημαντικότερες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα με πολύ ισχυρό ταμείο και προς εκτέλεση έργα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης