Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ανοησίες του Ιράν τα περί προβοκάτσιας εναντίον των ΗΠΑ στο Ιράκ

Ισραήλ: Ανοησίες του Ιράν τα περί προβοκάτσιας εναντίον των ΗΠΑ στο Ιράκ
Το Ισραήλ είναι αυτό, που πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για πιθανά ιρανικά χτυπήματα διαμηνύει το Τελ Αβίβ
Ισραηλινός αξιωματούχος απέρριψε ως «ανοησία» τον ισχυρισμό του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών ότι το Ισραήλ προσπαθεί να εξαπατήσει τις ΗΠΑ και να τις οδηγήσει σε έναν πόλεμο εναντίον της Τεχεράνης.
Το Ισραήλ είναι αυτό, που πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για πιθανά ιρανικά χτυπήματα, λόγω της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Qassem Soleimani, δήλωσε ο  Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz.

Πυραυλικές επιθέσεις

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί την πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν για τακτικές επιθέσεις πυραύλων σε εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής πρεσβείας, όπως γράφει το Reuters.
Καμία γνωστή ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τέτοιες επιθέσεις.

«Ισραηλινοί προβοκάτορες»

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο (2/1) ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter:
«Νέες πληροφορίες από το Ιράκ δείχνουν ότι οι Ισραηλινοί πράκτορες-προβοκάτορες σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών - θέτοντας έναν απερχόμενο (πρόεδρο Donald) Trump σε μια δέσμευση με ένα ψεύτικο casus belli».
«Προσέξτε μια παγίδα, @realDonaldTrump.
Οποιαδήποτε πυρά, θα απαντηθούν άσχημα», έγραψε ο Zarif, σε μια φαινομενική απειλή κατά του Ισραήλ.

«Προειδοποιητικό σημάδι»

Ο  Steinitz δήλωσε ότι τα σχόλια κατέδειξαν ότι το Ιράν, μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος βρίσκεται υπό πίεση.
«Ακούμε αυτήν την ανοησία του Zarif, ότι το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ - αυτό είναι πραγματικά ανοησία», δήλωσε ο Steinitz.
«Αλλά από την άλλη πλευρά είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι - ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι το Ιράν στοχεύει το Ισραήλ, αναζητά δικαιολογίες για να χτυπήσει το Ισραήλ, και επομένως πρέπει να έχουμε το δάχτυλό μας στη σκανδάλη  και να βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης