Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: «Παγώνουν» τα σχέδια για άνοιγμα εστιατορίων, bar και cafes μετά τις 20 Ιανουαρίου 2021

Γαλλία: «Παγώνουν» τα σχέδια για άνοιγμα εστιατορίων, bar και cafes μετά τις 20 Ιανουαρίου 2021
Ο τομέας φιλοξενίας της Γαλλίας (εστιατόρια, bar, και cafes) είναι κλειστός από τις 30 Οκτωβρίου – Νέες ενισχύσεις ζητά ο κλάδος καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες ζημίες
Οι αρμόδιοι υπουργοί της Γαλλίας δήλωσαν σε εκπροσώπους του κλάδου της φιλοξενίας σε συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 ότι εστιατόρια και cafes δεν θα ανοίξουν εκ νέου την προβλεπόμενη ημερομηνία, στις 20 Ιανουαρίου 2021, επειδή οι αριθμοί των κρουσμάτων COVID-19 που καταγράφονται είναι ιδιαίτερα υψηλοί, ανέφεραν δύο εκπρόσωποι του κλάδου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Τα κέντρα διασκέδασης στη Γαλλία είναι κλειστά ήδη από τις 30 Οκτωβρίου λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων και των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση.
Εκείνη την εποχή, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά στις 20 Ιανουαρίου υπό την αίρεση της μείωσης των κρουσμάτων.

Τα κρούσματα

Ωστόσο, η Γαλλία αναφέρει επί του παρόντος κατά μέσο όρο πάνω από 10.000 νέα κρούσματα ημερησίως, διπλασιάζοντας το ποσοστό των 5.000 κρουσμάτων που έχει ορίσει η κυβέρνηση ως «κατώφλι» για την επιβολή περαιτέρω περιορισμών.
Στελέχη με τις μεγαλύτερες ενώσεις που εκπροσωπούν τον τομέα της φιλοξενίας είχαν συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν θα παραταθεί στο lockdown στον κλάδο.
«Καταλάβαμε ότι δεν θα ανοίξουμε στις 20 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Roland Heguy επικεφαλής του UMIH, του μεγαλύτερου ομίλου λόμπι του τομέα φιλοξενίας της Γαλλίας, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση.
 
«Λουκέτα» και ενισχύσεις

Σημείωσε ο ίδιος ότι οι υπουργοί δεν μπόρεσαν επίσης να δώσουν μεταγενέστερη ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις.
Ο Marcel Benezet, στέλεχος της ένωσης των εστατόρων δήλωσε επίσης στο Reuters ότι το άνοιγμα στις 20 Ιανουαρίου δεν είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη.
Τα σχεδόν 200.000 μπαρ, εστιατόρια και cafes της Γαλλίας δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες λόγω του lockdown, ενώ πολλά βρίσκονται ενώπιον της πτώχευσης.
Ως αποτέλεσμα απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση για νέα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης