Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο κόκκινο η Αττική, φόβοι για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού - Πολύ πιθανό σκληρό lockdown - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Στο κόκκινο η Αττική, φόβοι για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού - Πολύ πιθανό σκληρό lockdown - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες
«Κόκκινος συναγερμός» στην Αττική λόγω κορωνοϊού - Από 20/1 οι εμβολιασμοί - Θεοφάνεια με ανοικτές τις εκκλησίες και μέτρα Χριστουγέννων
(Συνεχές) Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούν οι ειδικοί επιστήμονες την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς η κύρια εκτίμηση τους είναι πως τις επόμενες ημέρες θα αποτυπωθεί μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Με την Αττική να είναι μονίμως «στο κόκκινο» μια και εξακολουθεί να αναφέρει καθημερινά τα περισσότερα κρούσματα πανελλαδικά, οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία από τα λύματα που δείχνουν… τριπλασιασμό του ιικού φορτίου στο Λεκανοπέδιο, φοβούμενοι ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων.
Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σήμερα Θεοφάνεια στις εκκλησίες, οι οποίες είναι ανοικτές παρά την κυβερνητική απαγόρευση, προειδοποιώντας ότι ύστερα από αυτά τα φαινόμενα, δεν θα πρέπει να απορεί κανείς αν τις επόμενες ημέρες υπάρξει μια ραγδαία έξαρση νέων μολύνσεων και πολύ αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.
Κυβέρνηση και επιστήμονες παραμένουν σε αυξημένο συναγερμό ενόψει και του ανοίγματος των νηπιαγωγείων και των δημοτικών την ερχόμενη Δευτέρα 11/1, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που κάνουν λόγο ακόμα και για ένα σκληρό lockdown, όπως αυτό που εφαρμόστηκε τον περασμένο Μάρτιο, εφόσον η κατάσταση αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.
Άλλωστε οι επιστήμονες επισημαίνουν πως αν και η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι καλύτερη τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς έχουν μειωθεί οι εισαγωγές ασθενών, οι διασωληνωμένοι παραμένουν πάνω από 400, κάτι που σημαίνει πως η πίεση παραμένει στο ΕΣΥ.
Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως παρατείνεται το lockdown στη δυτική Αττική και στην Κοζάνη καθώς και ότι αυστηροποιούνται τα περιοριστικά μέτρα και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στη Ροδόπη, στη Σητεία και στη Βοιωτία.
 
Στους 5.099 οι θάνατοι

Σήμερα 6/1 ανακοινώθηκαν 816 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά η έκθεση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2021 (ώρα 15:00).
Image
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 816, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 142.267 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 52.3% άνδρες.
Image
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 48, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 5.099 θάνατοι.
Image
Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 399 (67,7% άνδρες).
Image
To

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης