Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολογράμματα: Σύντομα θα αλλάξουν τον τρόπο ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης - Η πανδημία επιτάχυνε την πρόοδο

tags :
Ολογράμματα: Σύντομα θα αλλάξουν τον τρόπο ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης - Η πανδημία επιτάχυνε την πρόοδο
Ολογράμματα: Ακούγεται σαν εξέλιξη από το Star Trek, αλλά ως ψηφιακό προϊόν επεξεργάζεται για να γίνει τεχνολογία προσιτή στο ευρύ κοινό
Η τεχνολογία των ολογραμμάτων φαίνεται πως θα είναι το μέλλοντης «ζωντανής» ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης στο μέλλον.
Αν δεν μπορούμε να δούμε ζωντανά έναν αγαπημένο καλλιτέχνη, ή να παρακολουθήσουμε μια ομιλία, όπως τώρα με την πανδημία του COVID-19, θα μπορούμε να φέρνουμε την παρουσία του στο σαλόνι μας σε πραγματικό χρόνο.
Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο από το "Star Trek", αλλά χάρη σε μια πρωτοποριακή νέα υπηρεσία, τα ολογράμματα μπορούν κάποια μέρα σύντομα να αντικαταστήσουν τον τρόπο που βιώνουμε τη «ζωντανή» μουσική ή την παρακολούθηση ενός γεγονότος, υπό παρόμοιες με αυτές συνθήκες ή και για λόγους κόστους.
«Είναι πρωτοποριακή τεχνολογία, πραγματική εξέλιξη», δηλώνει στην The Post ο Dave Nusbaum, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της PORTL στο Λος Άντζελες, μιας εταιρίας η οποία ειδικεύεται στα ολογράμματα.
Η εταιρία του 46χρονου Nusbaum δουλεύει πάνω σε μια μηχανή προβολής μεγέθους τηλεφωνικού θαλάμου που ονομάζεται HOLOPORTL, η οποία  μπορεί να προβάλλει μια εικόνα, σε πραγματικό χρόνο και στο ακριβές μέγεθος ενός καλλιτέχνη ή ενός προσώπου, ενώ εκείνος εμφανίζεται σε άλλο σημείο της γης μπροστά σε μία κάμερα.

H τεχνολογία των ολογραμμάτων

Ο Nusbaum ξεκίνησε το PORTL τον Απρίλιο του 2019, προκειμένου να κάνει την τεχνολογία «προσιτή σε όλους» και έχει καταφέρει ο σταθμός "holoportation", όπως ονομάζει τον θάλαμο, να μεταδίδει τόσο ρεαλιστικά τον καλλιτέχνη, που είναι πιο σύνθετο και δύσκολο σαν να είναι πραγματικά στο δωμάτιο.
«Ένα άτομο, ένας καλλιτέχνης, οποιοσδήποτε ροκ σταρ μπορεί να τραγουδά στο σπίτι του και να η παράστασή του να μεταδίδεται σε εκατοντάδες τοποθεσίες την ίδια στιγμή, με την ικανότητα να ακούει, να βλέπει και να αλληλεπιδρά με το παγκόσμιο κοινό του», υποστηρίζει ο Nusbaum, ο οποίος συνέκρινε την εμπειρία με μια ολογραφική συνεδρία Zoom.
«Η δυνατότητα λήψης και παρακολούθησης  με τόσο ρεαλισμό ενός γεγονότος σε μια επικοινωνία προσωπική, είναι πολύ συναρπαστικό», δήλωσε ο  Billy Morrison διαχειριστής του PORTL και κιθαρίστας του Billy Idol.
«Ο ήχος που προέρχεται από τη συσκευή είναι καταπληκτικός, σαν να είμαι στο δωμάτιο παίζοντας κιθάρα».
Κι άλλες εταιρείες προσπάθησαν να «αναστήσουν» τις θρυλικές τραγουδίστριες Amy Winehouse και Whitney Houston παλαιότερα, με φτωχότερα αποτελέσματα και ποικίλες αντιδράσεις, ενώ  πρόσφατα ο ράπερ Kanye West δώρισε στη σύζυγό του Kim Kardashian το ολόγραμμα του πατέρα της, δικηγόρου Robert Kardashian να της εύχεται χρόνια πολλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης