Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Νέο ρεκόρ με πάνω από 4.000 νεκρούς – Στο επίκεντρο η Καλιφόρνια

tags :
Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Νέο ρεκόρ με πάνω από 4.000 νεκρούς – Στο επίκεντρο η Καλιφόρνια
Αύξηση 941% στα κρούσματα στο Λος Άντζελες από την 1η Νοεμβρίου
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ όπου το τελευταίο 24ωρο και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας αναφέρθηκαν περισσότεροι από 4.000 θάνατοι λόγω του ιού.
Το προηγούμενο ρεκόρ (3.936 νεκροί) είχε καταγραφεί μόλις προχθές Τρίτη 5/1, με το σύνολο των θανάτων πλέον να ανέρχεται σε 365.317.
Την ίδια στιγμή καθημερινά καταγράφονται ρεκόρ τόσο όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων όσο και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Είναι χαρακτηριστικό πως τις προηγούμενες 24 ώρες αναφέρθηκαν περίπου 275.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, και ενώ αναφέρεται πως την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα από κάθε άλλη εβδομάδα από την έναρξη της επιδημίας.
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει και ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με covid, οι οποίοι έχουν ήδη ξεπεράσει τους 132.000 προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου πίεση στο αμερικανικό σύστημα υγείας.
Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης, κυρίως στο νότιο και δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, είναι ότι οι Αρχές της Καλιφόρνιας ανακοίνωσαν πως ανέπτυξαν 166 ρυμουλκά ψυγεία που θα χρησιμοποιηθούν ως προσωρινοί νεκροθάλαμοι στα νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με πλημμύρα θανάτων εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο ιός.

Αύξηση 941% στα κρούσματα από την 1η Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες

Το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ είναι η Καλιφόρνια, η οποία έχει ξεπεράσει τους 28.000 θανάτους και τα 2,5 εκατομμύρια κρούσματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 48 ώρες αναφέρθηκαν περισσότεροι από 1.000 θάνατοι ενώ στην κομητεία του Λος Άντζελες που είναι και η πλέον πληγείσα περιοχή της Καλιφόρνια, κάθε οκτώ λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος από covid.
Όπως είπε ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Eric Garcetti, οι άνθρωποι που πεθαίνουν κάθε ημέρα στην πόλη από τον κορωνοϊό είναι περισσότεροι από αυτούς που αυτοκτονούν σε ετήσια βάση, τη στιγμή που τα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα όρια τους, καθώς μέσα σε ένα μήνα έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως τα κρούσματα στο Λος Άντζελες έχουν αυξηθεί κατά 941% από την 1η Νοεμβρίου.
Υπό αυτά τα δεδομένα και παρά τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν οι Πολιτείες, οι ελπίδες για τον περιορισμό της διασποράς του ιού έχουν εναποτεθεί στους εμβολιασμούς.
Πάντως, μέχρι στιγμής μόλις ένα 2% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, καθώς αναφέρεται πως αν και έχουν διανεμηθεί τουλάχιστον 21,42 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, έχουν χορηγηθεί περίπου 6 εκατομμύρια δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης