Τουρισμός & Αερομεταφορές

Σε ποιες χώρες χαλαρώνει η Γαλλία τους περιορισμούς για ταξίδια

tags :
Σε ποιες χώρες χαλαρώνει η Γαλλία τους περιορισμούς για ταξίδια
Ο υπουργός Τουρισμού της Γαλλίας Ζαν-Μπαπτίστ Λεμουάν δήλωσε πως η χαλάρωση αυτή οφείλεται στη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης σε αυτές τις χώρες
Χαλαρούς ταξιδιωτικούς κανόνες ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου η Γαλλία προς/από επτά χώρες εκτός ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας.
Όπως ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, από αύριο Παρασκευή 12 Μαρτίου, δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να αποδειχθεί ένας επιτακτικός λόγος για ταξίδια προς/από:
* Αυστραλία
* Νότια Κορέα
* Ισραήλ
* Ιαπωνία
* Νέα Ζηλανδία
* Ηνωμένο Βασίλειο
* Σιγκαπούρη

Που οφείλεται η χαλάρωση των κανόνων

Ο υπουργός Τουρισμού της Γαλλίας Ζαν-Μπαπτίστ Λεμουάν δήλωσε πως η χαλάρωση αυτή οφείλεται στη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης σε αυτές τις χώρες.
Οι περιορισμοί θεσπίστηκαν πριν από πέντε εβδομάδες, για τον περιορισμό εξάπλωσης των νέων μεταλλάξεων COVID-19.
Τα άτομα που ταξιδεύουν από/προς τις επτά παραπάνω χώρες θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε λιγότερο από 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.
Οι μεθοριακοί περιορισμοί για άλλες χώρες εκτός ΕΕ παραμένουν σε ισχύ. Αλλά ο κατάλογος των «επιτακτικών λόγων» που δέχονται οι γαλλικές αρχές για ταξίδια έχει επεκταθεί.
Εντούτοις, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών συστήνει τον περιορισμό των μετακινήσεων στο εξωτερικό όσο το δυνατόν περισσότερο.
 
Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης