Η εταιρεία αναθεωρεί ανοδικά τον στόχο της για την παραγωγικής της ικανότητα και ανακοίνωσε την παραγωγή εμβολίου το οποίο διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου
Οι BioNTech και Pfizer αναθεώρησαν ανοδικά τον στόχο για την παραγωγή του εμβολίου τους το 2021 κατά της Covid-19 στα 2,5 δισεκατομμύρια δόσεις, με τον επικεφαλής της γερμανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας να προβλέπει ότι μία νέα εκδοχή του εμβολίου, που θα μπορεί να αποθηκευτεί σε συνθήκες απλής κατάψυξης θα είναι έτοιμη μέσα σε λίγους μήνες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg 2021.
Να σημειωθεί ότι ο νέος στόχος όσον αφορά την παραγωγή εκπροσωπεί μία αύξηση κατά 25% σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας.
Η ζήτηση
Η τεράστια παγκόσμια ζήτηση για εμβόλια αποτελεί πρόκληση για τις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες θα έπρεπε να υιοθετήσουν μια σειρά από καινοτομίες στην ανάπτυξη των σκευασμάτων προκειμένου να διασφαλίσουν την ικανότητα παραγωγής.
Η Pfizer και η BioNTech έχουν επανειλημμένα αναθεωρήσει τους στόχους τους καθώς αυξάνουν την παραγωγή, αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό τις επικρίσεις που αντιμετωπίζουν άλλες φαρμακοβιομηχανίες όπως η AstraZeneca.
«Βλέπουμε αυξανόμενη ζήτηση» είπε ο διευθύνων σύμβουλος, Ugur Sahin, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
«Προς το παρόν έχουμε προετοιμαστεί για την παραγωγή 2,5 δισεκατομμυρίων δόσεων, αλλά θεωρητικά υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής ικανότητας».
Θερμοκρασία αποθήκευσης
Την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, η BioNTech ανακοίνωσε ότι προωθεί επίσης να αντιμετωπίσει μια σημαντική αδυναμία στο εμβόλιό της - την ανάγκη για αποθήκευση σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Η εταιρεία είπε ότι προχωρά με δύο νέα σκευάσματα: ένα έτοιμο προς χρήση εμβόλιο το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες απλής ψύξης και μία ακόμη εκδοχή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις κυβερνήσεις για τη δημιουργία αποθεμάτων .
Έσοδα 9,8 δισ. ευρώ
Η BioNTech αναμένει 9,8 δισ. ευρώ σε έσοδα από τα συμβόλαια που έχει ήδη υπογράψει και τα οποία καλύπτουν 1,4 δισεκατομμύρια δόσεις.
Οι εταιρεία ανακοίνωσε 366,9 εκατομμύρια ευρώ κέρδη για το τέταρτο τριμήνου του 2020, σε σύγκριση με μια ζημίες 58,2 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Από το τέλος του έτους, η εταιρεία είχε 1,2 δισ.ευρώ σε ρευστά διαθέσιμα.
Αναμένει να δαπανήσει έως και 850 εκατομμύρια ευρώ για Έρευνα και Ανάπτυξη φέτος.
Έρευνα και ανάπτυξη
Το εμβόλιο που εγκρίθηκε πρώτα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει εκτινάξει την BioNTech στην κορυφή των ευρωπαϊκών εταιρειών βιοτεχνολογίας.
Ο Sahin και η σύζυγός του και συνιδρύτρια της εταιρείας, Ozlem Tureci, chief medical officer της εταιρείας, δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τα κέρδη από το εμβόλιο για να δώσουν ώθηση στην έρευνά τους σε άλλους τομείς.
Σημειώνεται ότι η τεχνολογία messenger RNA (αγγελιαφόρου RNA) μελετάται και για άλλους τύπους εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου αυτή της εποχικής γρίπης, ενώ θα μπορούσε να έχει εφαρμογές στη θεραπεία του καρκίνου και άλλων νόσων.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών