Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το άσπρο μαύρο κάνει ο Akar: H Ελλάδα ακολουθεί επεκτατική πολιτική από το... 1821 μέχρι σήμερα!

Το άσπρο μαύρο κάνει ο Akar: H Ελλάδα ακολουθεί επεκτατική πολιτική από το... 1821 μέχρι σήμερα!
Για πολιτική... επεκτατισμού από το 1821 ως σήμερα, κατηγορεί ο Τούρκος ΥΠΑΜ την Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
Προκαλεί με δηλώσεις του για μία ακόμη φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar, σε μια προσπάθεια να μετατρέψει το άσπρο σε μαύρο, κατηγορώντας την Ελλάδα πως ασκεί... επεκτατική πολιτική από το... 1821!
Την πολεμική του επιχειρηματολογία εναντίον της Ελλάδας, επανέλαβε κατά την επίσκεψή του στο ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης, για επιθεώρηση της υπό κατασκευή της ναυαρχίδας του τουρκικού Ναυτικού, ενός σκάφους αμφίβιων επιχειρήσεων πολλαπλού ρόλου,  συνοδευόμενος από την στρατιωτική ηγεσία της χώρας του.
Εκεί, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu και την Cumhuriyet αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά κατηγορώντας την Ελλάδα ότι υπονομεύει τον διάλογο και τις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης των διαφορών καθώς και ότι δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

Οι δηλώσεις του...

«Οι Έλληνες γείτονές μας με τις πράξεις και λόγια τους κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να υπονομεύσουν το έργο που γίνεται και τη θετική πορεία.
Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι αυτός είναι αδιέξοδος.
Δεν θα καταλήξουν κάπου με αυτές τις δηλώσεις και τις προκλήσεις.
Αυτό που επιζητούμε εμείς είναι το Διεθνές Δίκαιο.
Πώς αμφισβητείτε εσείς τα άρθρα που υπάρχουν σε διεθνείς συμφωνίες;
Είμαστε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να καταπατηθούν τα δικαιώματα της χώρας μας και του έθνους μας.
Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένα τετελεσμένο γεγονός.
Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό».

Η Ελλάδα ασκεί επεκτατική πολιτική!

«Υπενθυμίζω στους Έλληνες γείτονές μας να λένε τα σωστά και τις αλήθειες.
Όσοι αποκαλούν την Τουρκία «επεκτατική», να κοιτάξουν πρώτα τη δική τους την ιστορία, να δουν τις εξελίξεις από το 1821 μέχρι σήμερα, να κοιτάξουν στον χάρτη.
Εκεί είναι πολύ σαφές ποιος είναι επεκτατικός και πώς έχει εξαπλωθεί.
Είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να δείχνουμε την Τουρκία ως απειλή, όταν όλες αυτές οι αλήθειες βρίσκονται ενώπιον μας.
Οι Έλληνες γείτονες μας να βασίζονται στον εαυτό τους και όχι στους προστάτες τους».
Τέλος, ο Hulusi Akar αρνήθηκε ότι έγιναν οι γενοκτονίες των αρμενικών και ελληνικών πληθυσμών, ισχυριζόμενος ότι στο θέμα αυτό η τουρκική ιστορία είναι καθαρή:
«Η τουρκική ιστορία είναι πολύ σαφής, ξεκάθαρη και διαφανής.
Το κούτελο αυτού του έθνους είναι πεντακάθαρο.
Δεν υπάρχει γενοκτονία στην ιστορία μας.
Χθες η Αρμενία, σήμερα η Ελλάδα βγαίνουν με κάποιους δικούς τους ισχυρισμούς.
Αυτό είναι παραλήρημα.
Αυτό δεν είναι αλήθεια, είναι ψέμα, είναι λάθος.
Είναι μία κίνηση σε βάρος της θετικής πορείας, τη συνεργασίας και την ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων».
Capture_30.JPG
Προκλήσεις και απειλές καταλογίζει στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως προ 10ημέρου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε την Ελλάδα για… προκλήσεις και απειλές
«Οι Έλληνες γείτονες μας πρέπει να εγκαταλείψουν την προκλητική και απειλητική γλώσσα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «όσοι αποκαλούν την Τουρκία "επεκτατική" πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020, που είναι επεκτατικός».
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στους S-400 επιχειρώντας να απαντήσει στις αιτιάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν «στριμώξει» την Τουρκία.
«Δεν είναι δυνατόν να απειλήσουμε κανέναν με οποιονδήποτε τρόπο από το σημείο στο οποίο βρίσκονται.
Τους πήραμε για να αμυνθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση, αφού ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Γαλλία στους οποίους απευθυνθήκαμε ανταποκρίθηκαν» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος σημείωσε πως η βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την Αίγυπτο, όπως και με την Λιβύη, θα είναι προς το συμφέρον και των τριών χωρών.
Παρά την προκλητική ρητορική της Τουρκίας, η Ελλάδα παραμένει στη διπλωματική οδό με το υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να υποστηρίζει ότι υπάρχει πρόσκληση για επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου του, Mevlut Cavusoglu, στην Αθήνα.
Επίσης υποστήριξε πως η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία, όμως η ειλικρίνεια, η αποφυγή προκλήσεων και ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας είναι απαραίτητο στοιχείο αυτής της προσπάθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης