Ο Γενικός Δείκτης παραμένει εντός της ζώνης των 910 - 920 μονάδων αλλά απαιτούνται νέοι καταλύτες και αύξηση των συναλλαγών για να συνεχιστεί η άνοδος
Πάντως μετά την πρόσφατη ανοδική κίνηση, η οποία όπως είχαμε επισημάνει δεν έπειθε, η ανοδικότητα της χρηματιστηριακής αγοράς προσέγγισε κρίσιμα τεχνικά σημεία αντίστασης τις 910-920 μονάδες χωρίς ποιοτικά στοιχεία, χωρίς ουσιαστικές συναλλαγές, οπότε εύλογα η αγορά παρ΄ ότι διατηρείται ανοδικά έχει χάσει την δυναμική της.
Ο γενικός δείκτης παρέμεινε στο εύρος των 910-915 μονάδων, που αποτελεί κρίσιμο τεχνικό σημείο αντίστασης, αλλά για περαιτέρω ανοδική κίνηση απαιτούνται ισχυροί καταλύτες που για την ώρα δεν υφίστανται.
Στις τράπεζες μετά την πρόσφατη άνοδο, όπου γενικώς δεν ήταν πειστική, σήμερα καταγράφηκαν ήπιες μεικτές τάσεις με την Alpha bank -0,4% και την Atitca bank -7,6% αλλά κέρδη για Πειραιώς +2% και Εθνική +2,8%.
Στον FTSE 25 επικράτησαν μεικτές τάσεις με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο ήπια πτωτικά, ενώ με αξιόλογα κέρδη κινήθηκαν ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Motor Oil.
Πάντως ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι εάν ξεκινήσει μια σοβαρή διόρθωση στην Wall Street, το ελληνικό χρηματιστήριο θα υποχωρήσει τουλάχιστον 100 μονάδες.
Για την ώρα το σενάριο αυτό, δεν έχει πολλούς υποστηρικτές αλλά, τα σημάδια στην Wall δείχνουν ότι κάτι έρχεται τον Σεπτέμβριο 2021.
Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση
Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη έως στο +0,44% και τον Τραπεζικό Δείκτη έως το +0,89%.
Μεταξύ 11:30 και 15:30 υπήρξε έντονη νευρικότητα, με πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο κυρίως.
Ωστόσο, από τις 15:30 έως τη λήξη, βρήκε τον ανοδικό του ρυθμό, διαπερνώντας τις 910 μονάδες.
Τελικά ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με κέρδη +0,76% στις 914 μονάδες έχοντας υψηλό στις 915,46 μονάδες και χαμηλό 907,34 μονάδες.
Ο τζίρος και όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και έχει επικεντρωθεί στα τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 56,4 εκατ. ευρώ, ο όγκος 26,5 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 14 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.
Τα τεχνικά σημεία...
Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε άνω των 910 μονάδων, ήτοι στην πρώτη αντίσταση, με τις 920 μονάδες να είναι η επόμενη.
Η πρώτη στήριξη είναι στις 850 μονάδες ενώ χωρίς καταλύτη ορατές είναι ακόμη και οι 800 μονάδες...
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στην ισχυρή την αντίσταση των 550 μονάδων, ενώ ακολουθούν οι 575 και οι 600 μονάδες.
Η στήριξη του Τραπεζικού Δείκτη είναι στα 500 μονάδες.
Δεν θα υπάρξει νέο καθολικό lockdown
Η μετάλλαξη Delta αρχίζει να υποχωρεί διεθνώς, αυτό δείχνουν τα στοιχεία σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ισραήλ.
Η εξέλιξη αυτή είναι ενθαρρυντική, παρά τις διακυμάνσεις και παρ΄ ότι δεν μπορεί να πει κανείς ότι τελείωσε με την πανδημία που μεταλλάσσεται και αιφνιδιάζει.
Οι κυβερνήσεις όπως και στην Ελλάδα συνειδητοποιούν ότι τα αποτυχημένα lockdowns δεν μπορούν να είναι επιλογή, τα lockdowns ήταν ένα έγκλημα με τεράστιες συνέπειες.
Τα νέα αυτά είναι θετικά για την οικονομία και το χρηματιστήριο και το ερώτημα είναι το ελληνικό χρηματιστήριο θα ανακάμψει;
Η αλήθεια είναι ότι λόγω αυτών των νέων λογικά το χρηματιστήριο έπρεπε να είναι στις 1000 μονάδες αντί 907 μονάδες.
Ο βασικός λόγος που οι επενδυτές είναι προσεκτικοί και προβληματισμένοι είναι ότι ανησυχούν ότι πλησιάζει μεγάλη διόρθωση διεθνώς με επίκεντρο την Wall και θα ακολουθήσουν και οι άλλες μεγάλες αγορές.
Εάν η διόρθωση επιβεβαιωθεί στην Wall ίσως μέσα στον Σεπτέμβριο, το ελληνικό χρηματιστήριο θα μπορούσε να διολισθήσει προς τις 800 μονάδες ή στο χειρότερο σενάριο τις 780 μονάδες που φαίνεται ότι είναι το ακραία adverse scenario για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Χωρίς το δυσμενές αυτό σενάριο, μιας διόρθωσης στην Wall street, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει ανοδικά περιθώρια αλλά με την διόρθωση στην Wall ξεχάστε την άνοδο και ετοιμαστείτε για πτώση έως 12% στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Προς πώληση χαρτοφυλάκιο ακινήτων 1 δισ. ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς
Με αυξημένο momentum συνεχίζει η Τράπεζα Πειραιώς τις συναλλαγές της.
Πριν απο λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε ο διαγωνισμός πώλησης χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 1 δισ. ευρώ.
Η νέα αυτή συναλλαγή είναι η τρίτη κατά σειρά, μετά τον διαγωνισμό πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων Leasing, μικτής λογιστικής αξίας 535 εκατ. ευρώ για τα οποία έλαβε τρείς προσφορές ( Bain, Fortress, CIBP ) καθώς και τον διαγωνισμό πώλησης ναυτιλιακών δανείων Dory, αξίας 700 – 800 εκατ. ευρώ.
Με την νέα κίνηση της πώλησης η Τράπεζα πρόκειται να μειώσει περαιτέρω το ρίσκο στον ισολογισμό της και να ενισχύσει την ρευστότητα της.
Ποιοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον
Σύμβουλος της πώλησης είναι η ελβετική Τράπεζα UBS ενω την διαδικασία τρέχει η θυγατρική εταιρεία Real estate με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γ. Κορμά.
Πρόκειται για το 30% περίπου του συνολικού χαρτοφυλακίου ακινήτων της Τράπεζας - ύψους 3 δις. ευρώ - το οποίο περιλαμβάνει ιδιόκτητα ακίνητα ( REO ), καθώς και ανακτηθέντα ακίνητα.
Γι αυτό το χαρτοφυλάκιο, στα αποτελέσματα του πρώτου εξάμηνου η Τράπεζα ανέφερε ότι πραγματοποιείται αξιολόγηση καθώς έχει εκδηλωθεί ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων ήδη έχουν υπογραφεί συμβάσεις εμπιστευτικότητας και αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όλοι οι μεγάλοι παίκτες στην ελληνική αγορά ακινήτων όπως Prodea, Bain, Brook Lane, Lonestar, αλλά και funds του εξωτερικού.
Στην περίμετρο των ακινήτων που εριλαμβάνονται στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται ιδιόκτητα ακίνητα της Τράπεζας καταστήματα, γραφεία, βιομηχανικά ακίνητα έως και εκτάσεις γης.
Όπως είναι αντιληπτό, πρόκειται για ένα δύσκολο χαρτοφυλάκιο, η μεικτή αξία του οποίου κυμαίνεται μεταξύ 700 – 1 δις. ευρώ, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.
Επίσης, η Τράπεζα ίσως έχει την δυνατότητα να προχωρήσει στην πώληση ορισμένων ακινήτων και την επαναμίσθωση τους, πρακτική που ακολούθησαν κι άλλες ελληνικές τράπεζες με την Prodea -Grivalia.
Σταθεροποίηση στην ελληνική αγορά ομολόγων
Σταθεροποίηση καταγράφεται και σήμερα 25/8 στην ελληνική αγορά ομολόγων όπως και στα υπόλοιπα ομόλογα στην Ευρωζώνη καθώς η ανησυχία των επενδυτών από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα έχει ως αποτέλεσμα να στρέφονται στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων.
Επίσης, ο αυξανόμενος πληθωρισμός προκαλεί φόβους ότι οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως θα αρχίσουν να περιορίζουν τις πολιτικές τους για την εύκολη ρευστότητα και αυτό επιβεβαιώθηκε από την δημοσίευση των πρακτικών της FED τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα ίσως αρχίσει να αποσύρει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων πριν το τέλος του έτους υπό την προϋπόθεση ότι η πορεία της οικονομίας θα εξελιχθεί όπως αναμένεται.
Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σταθερή μέχρι στιγμής, η οποία αναφέρει σε κάθε ευκαιρία ότι επί του παρόντος δεν προτίθεται να μειώσει τον μηνιαίο ρυθμό της αγοράς ομολόγων, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να τις προσπάθειές της για να παραμείνει ο πληθωρισμός σε ενεργοποίηση.
Ειδικότερα, το ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο 0,57% όπως και το ιταλικό 10ετές στο 0,57% και με το μεταξύ τους spread στις -0 μονάδες βάσης.
Το ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, στις 72 μονάδες ή 0,72% ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 1030 μονάδες βάσης.
Σύγκριση Eurobank - Alpha
Η μάχη των κεφαλαιοποιήσεων καλά κρατάει ανάμεσα στην Eurobank και την Alpha bank με την μεταξύ τους διαφορά να έχει περιοριστεί στα 250 εκατ ευρώ.
Η χρηματιστηριακή αξία της Eurobank ανέρχεται στα 2,93 δισεκ. και της Alpha bank στα 2,68 δισεκ.
Εκτιμούμε ότι βραχυπρόθεσμα η Eurobank θα διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της ευνοούμενη και από τα πολύ θετικά της αποτελέσματα α΄ 6μήνου 2021.
Ωστόσο η Alpha bank υλοποιεί ενέργειες που θα προσφέρουν επενδυτικούς πόντους και αυτό θα μεταφραστεί και σε άνοδο της μετοχής.
Σε επόμενη φάση η ψαλίδα μεταξύ των κεφαλαιοποιήσεων των δύο τραπεζών θα μηδενίσει στην ζώνη των 3 δισ
Για την ώρα είναι πιθανός ο μηδενισμός της διαφοράς, ωστόσο ότι η Alpha bank από τελευταία δίνει μάχη με την πρώτη τράπεζα βάση χρηματιστηριακής αξίας δεν είναι και λίγο πράγμα.
Από την άλλη μην υποτιμηθεί η Eurobank η οποία βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τις άλλες τράπεζες.
Μεσοπρόθεσμα πάντως τολμούμε να αναφέρουμε ότι με βάση τις τωρινές παραδοχές η Eurobank διατηρεί πλεονεκτήματα.
Η επικαιρότητα
Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς αν και βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η μετάλλαξη Delta σαρώνει όλη την χώρα, με αποτέλεσμα κατά την χθεσινή ημέρα (Τρίτη 24/8) να αναφερθεί ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων (4.608) από την έναρξη της πανδημίας.
Το αρνητικό αυτό ρεκόρ προκαλεί τεράστια ανησυχία για το τι έπεται από τις επόμενες εβδομάδες με την επιστροφή των εκδρομέων αλλά και γενικότερα από το Σεπτέμβριο και μετά, όταν και αναμένεται να ανοίξουν σχολεία, πανεπιστήμια, τη στιγμή που ήδη έχει αρχίσει να αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έφτασαν τις 293 με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 326.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση, η οποία αποκλείει το ενδεχόμενο για νέο καθολικό lockdown, ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα για τους μη εμβολιασμένους πολίτες, τα οποία θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσει την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτή και παράλληλα να περιορίσει τη διασπορά του ιού και να διατηρήσει διαχειρίσιμη την κατάσταση στο σύστημα υγείας.
Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο στοίχημα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν φαίνεται να ανακάμπτει, αν και ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού, θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί και ότι σύντομα θα μπορούσαμε να φτάσουμε τους 6 εκατομμύρια εμβολιασμένους.
Και ενώ κυβέρνηση και ειδικοί αναζητούν τρόπους διαχείρισης της πανδημίας, σε μίνι lockdown εισήλθε η Μεσσηνία ενώ υπό περιορισμό παραμένουν Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.
Wall Street: Στάση αναμονής κοντά σε επίπεδα ρεκόρ
Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στη Wall Street, μετά τα ρεκόρ της Τρίτης σε S&P 500 και Nasdaq.
Η εβδομάδα αναμένεται να κυλίσει υποτονικά, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στο συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 28/8.
Οι δείκτες καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,1% στις 35.329 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 διαπραγματεύεται στο -0,01% στις 4.486 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγάφει κέρδη 0,11% στις 15.037 μονάδες.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - διαπραγματεύεται στις 17,16 μονάδες.
Στο ταμπλό, οι μετοχές των AMC Entertainment και GameStop σημειώνουν κέρδη μετά το ράλι της Τρίτης με άνοδο +20% και 27,5% αντίστοιχα.
Οι προσδοκίες των επενδυτών για ένα «σήμα» από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για το tapering, είναι υψηλές.
Ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα προκύψουν σημαντικές νέες πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed από το Jackson Hole.
Στην Ευρώπη, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει οριακή μεταβολή 0,04% στις 15.905 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,2% στις 7.142 μονάδες.
Στις 6.682 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,3%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει οριακή μεταβολή -0,02% στις 26.030 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,2% στις 8.967 μονάδες.
Σταθεροποιητικά οι ασιατικές αγορές
Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο του νέου ρεκόρ για τον Nasdaq στη Wall Street, κυρίως λόγω των κινεζικών μετοχών.
Άνοδο 0,23% σημείωνε ο Αsia Dow στις 3.876 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με οριακή μεταβολή -0,03% στις 27.724 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε πτώση 0,4% στις 25.627 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραφε κέρδη 0,74% στις 3.540 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραφε άνοδο 0,11% στις 56.020 μονάδες.
Ήπια πτωτικά διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου.
Το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,2% στα 67,39 δολ. το βαρέλι και το brent σημειώνει πτώση 0,2% στα 70,26 δολ. το βαρέλι.
Μεικτές τάσεις στις τράπεζες - Κόπωση στην ανοδικότητα
Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στις τράπεζες με τις συναλλαγές σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,4480 ευρώ, με άνοδο +2,86%, με όγκο 1,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,23 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,1400 ευρώ, με πτώση -0,48% με όγκο 6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,67 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,4390 ευρώ, με άνοδο +2,06% με όγκο 2,9 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,79 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 19/7/2021 στα 0,079 ευρώ ή 1,29 ευρώ μετά το νέο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,7968 ευρώ, με άνοδο +0,68% με όγκο 3 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,95 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,11 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 495 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,1570 ευρώ, με πτώση -7,65% με όγκο 1,8 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 72 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος βρέθηκε στα 15,84 ευρώ, με άνοδο 0,38% και κεφαλαιοποίηση 308 εκατ. ευρώ.
Μεικτή εικόνα στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές - Κέρδη για τον ΟΠΑΠ
Μεικτή εικόνα καταγράφηκε στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με τις συναλλαγές σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκε μια ανοδική κίνηση με οδηγούς τις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 αλλά η ανοδικότητα αυτή έχει ατονήσει καθώς δεν υποαστηρίχθηκε από ποιοτικά στοιχεία.
Από τις μετοχές σήμερα ξεχώρισε ο ΟΠΑΠ, όπου οι βασικοί μέτοχοι θα ήθελαν να τον δούν στα 18 ευρώ.
H Coca Cola έκλεισε στα 30,61 ευρώ, με πτώση 0,23% και κεφαλαιοποίηση στα 11,34 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 16,50 ευρώ, με άνοδο +0,67% και αποτίμηση 7,53 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 10,11 ευρώ, με άνοδο +1,20% και αποτίμηση 2,34 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,6850 ευρώ, με άνοδο +2,68% και κεφαλαιοποίηση 622 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 12,93 ευρώ, με άνοδο +3,61% και αποτίμηση 4,54 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 16,28 ευρώ, με άνοδο +0,37% και κεφαλαιοποίηση 1,27 δισεκ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,88 ευρώ, με άνοδο +1,38% και κεφαλαιοποίηση 1,79 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 13,99 ευρώ, με άνοδο +2,49% και κεφαλαιοποίηση 1,54 δισεκ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 15,96 ευρώ, με πτώση -0,25% και κεφαλαιοποίηση 2,28 δισεκ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 13,21 ευρώ, με άνοδο 0,08% και κεφαλαιοποίηση 1,79 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 8,05 ευρώ, με άνοδο +0,88% και κεφαλαιοποίηση 857 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,93 ευρώ, με άνοδο -0,31% και κεφαλαιοποίηση 616 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0350 ευρώ, με πτώση -1,13% και κεφαλαιοποίηση 30 εκατ. ευρώ.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών