Να ψηφίσει την πρόταση του για εξεταστική για τις «λίστες Πέτσα» και για τις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll και ας αρχίσει η έρευνα χωρίς χρονικούς περιορισμούς καλεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η πρόταση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις λίστες Πέτσα για τη χειραγώγηση ΜΜΕ μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό τους, καθώς και τη διασύνδεση κρατικού χρήματος και «περίεργων» δημοσκοπήσεων όπως της Opinion Poll, βρήκε τη στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Για πρώτη φορά θα γίνει πράξη το άρθρο 68, παράγραφος 2, του αναθεωρημένου Συντάγματος που δίνει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση με 60 βουλευτές να ζητήσει και με 120 να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που θα ερευνήσει πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης.
Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία.
Γιατί άραγε;
Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019;
Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης;
Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε:
Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση.
Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης.
Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχουν οι 120 ψήφοι
Σύμφωνα με το Σύνταγμα απαιτούνται 120 ψήφοι για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτή από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 ενώ και το ΚΙΝΑΛ διά του εκπροσώπου του, εξέφρασε την πρόθεση του κόμματος να κάνει αποδεκτή την πρόταση για λόγους αρχής.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει 86 βουλευτές, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η Ελληνική Λύση 10 και το ΜέΡΑ25 8.
Το ερώτημα
Το ερώτημα βέβαια είναι εάν από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει κάτι απτό και χειροπιαστό.
Μια και είναι κοινός τόπος πως το κόμμα που έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι και αυτό που ελέγχει την όλη διαδικασία.
Καθώς το πιθανότερο είναι η πλειοψηφία να καταλήξει σε ένα πόρισμα που ούτε λίγο ούτε πολύ θα λέει πως δεν έγινε τίποτα μεμτό.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών