Μνημείο απύθμενου θράσους αποτελούν οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις που εξέδωσαν στις 29 Οκτωβρίου 2021 ταυτόχρονα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επίσημα και ανεπίσημοι «κύκλοι της Reggeborgh».
Χωρίς ντροπή χαρακτήρισαν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Bankingnews (BN) «προσπάθεια χειραγώγησης της Επιτροπής» ενώ στην πραγματικότητα γίνεται μια ντροπιαστική προσπάθεια συγκάλυψης ενός μεγάλου σκανδάλου.
Η απλή αλήθεια είναι ότι η κρυφή συμφωνία Λ. Μπόμπολα με τον Holterman της Reggeborgh, είναι στα συρτάρια της Επιτροπής εδώ και πολλούς μήνες, όπως επίσης και στοιχεία για δύο πακέτα μετοχών που έλεγχε ο δραστήριος ολλανδός χρηματιστηριακός παίκτης και είχαν κρυφτεί στην Barclays Λονδίνου και στην Astro Bank στην Κύπρο.
Η ύπαρξη των μετοχών αυτών που συνολικά ήταν περίπου 20% ήταν γνωστή στον Λ. Μπόμπολα και γιαυτό υπέγραψε τη συμφωνία με τον ολλανδό που θεωρητικά εκείνη την εποχή διέθετε μόλις 5%.
Οι δεσμεύσεις π.χ. να τοποθετηθεί ο Μπόμπολας Διευθύνων Σύμβουλος στην Ηλέκτωρ, -όπως έγινε - δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αν δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό και ότι μαζί με το μερίδιο Μπόμπολα εξασφάλιζε τον έλεγχο της εταιρείας.
Το νέο ερώτημα που θέλουμε να υποβάλλουμε στα ξεφτέρια της Ελλάκτωρ είναι το εξής:
Εφόσον ο Λ Μπόμπολας, έπαψε να είναι μέτοχος, δεν έχει πλέον καμία θέση ή δραστηριότητα στον όμιλο Ελλάκτωρ, γιατί διατηρεί γραφείο;
Γιατί παραμείνουν πρόσωπα του επιτελείου του στο γραφείο αυτό;
Τι κάνουν;
Μήπως περιμένουν να ικανοποιηθεί και ο τελευταίος ανεκπλήρωτος όρος της συμφωνίας, να μεταβιβαστεί η Ηλέκτωρ στον Λ. Μπόμπολα;
Επειδή φαίνονται πολύ επιμελείς οι «κύκλοι της Reggeborgh», θέτουμε μερικά ακόμα ερωτήματα:
Ποιοι αγόρασαν τις μετοχές που είχαν κρυφτεί στην εξωτική Astro Bank στην Κύπρο;
Ποιος χρηματοδότησε την αγορά των μετοχών αυτών;
Πώς έγινε το θαύμα και η επενδυτική εταιρεία Atlas ανακάλυψε τις μετοχές αυτές στη μικρή κυπριακή τράπεζα;
Πλησιάζει η ώρα που θα λυθούν όλες οι απορίες.
Ποιος επέλεξε μέλη του ΔΣ της Ελλάκτωρ, όπως οι Α. Ξενόφος και Θ. Μπουλούτας.
Μήπως ο ισχυρός άνδρας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;
Επιτρέπεται διοίκηση εισηγμένης εταιρείας να έχει οριστεί από τον ανταγωνιστή της;
Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην οποία δύο ομοειδείς εταιρίες έχουν διοικήσεις που διαλέγει το ίδιο κέντρο;
Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα θα ερευνηθούν τις επόμενες μέρες και πρέπει να είναι βέβαιοι όλοι έχουμε απαντήσεις για αυτά και ορισμένα ακόμα ενδιαφέροντα ερωτήματα.
Υποσημείωση
Το bankingnews θα προβεί σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις λίαν συντόμως
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών