Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα funds και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο πόλος ΔΕΗ και η άνοδος των αποτιμήσεων

tags :
Τα funds και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο πόλος ΔΕΗ και η άνοδος των αποτιμήσεων
Ποιός μπορεί να διεκδικήσει την TΕΡΝΑ Ενεργειακή με ποιούς στόχους και σε ποιές τιμές
Η ανοδική κίνηση του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και TΕΡΝΑ Ενεργειακής στο χρηματιστήριο δεν έγινε κατά μαγικό τρόπο στην συνεδρίαση της Δευτέρας 8/11.
Έχει να κάνει με πληροφορίες που υπάρχουν οι οποίες προφανώς και φωτογραφίζουν βολιδοσκοπήσεις επενδυτικών κεφαλαίων για εξαγορά της θυγατρικής, καθώς ανάλογα deals λαμβάνουν χώρα στο εξωτερικό. Εύλογο ερώτημα ποιός είναι από πίσω και πολλά τα σενάρια. Εκτός από το CVC και το Mαcquarie έχει δείξει ενδιαφέρον στο παρελθόν για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

To αντίστοιχο deal που έγινε στην Ιταλία, έγινε με αποτίμηση 16 φορές το EBITDA. Το ζήτημα είναι ποιά τιμή μπορεί να ολοκληρώσει ένα τέτοιο deal.
Αν όμως μια τέτοια εξέλιξη πάρει σάρκα και οστά, τότε οι αποτιμήσεις των εταιριών του κλάδου θα πρέπει να αποκαταστήσουν άλλα επίπεδα και να διεθνοποιηθούν.
Δηλαδή, αν μιλάμε για μια αποτίμηση τέτοια με ένα deal, τότε αντίστοιχα η Mytilineos θα πρέπει να πιάσει τουλάχιστον τον πρώτο στόχο της CITI με βάση την κλειδωμένα κέρδη του 2022, τα μερίσματα και την ιδανική κεφαλαιακή διάρθρωση. Αντίστοιχα αυτό θα αποτιμηθεί και για την Motor Oil αλλά και άλλους ομίλους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης