Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα


Η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει σήμερα τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Νοέμβριο με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση στο 5%

Η μικτή εικόνα των διεθνών αγορών αναμένεται να οδηγήσει την εγχώρια αγορά σε συσσώρευση στη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα καθώς η αγορά προσεγγίζει το σημείο των 900 μονάδων.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, οι ειδήσεις αναφορικά με τη μετάλλαξη Omicron αλλά και τα στοιχεία για την απασχόληση από τις ΗΠΑ θα επηρεάσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει σήμερα τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Νοέμβριο με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση στο 5% λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα γύρω από τις 900 μονάδες να συνεχιστεί.

Eurobank Equities
Στη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει λόγω και της εικόνας των διεθνών αγορών, οι οποίες εμφανίζουν μικτές τάσεις, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα υψηλότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ αξιολογούν τα ρίσκα για τη μετάλλαξη Omicron και περιμένουν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Beta
Η αύξηση των τιμών εκπομπής ρύπων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αγορά, ενώ οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα μετριάσουν την πίεση.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 868 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 868 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.
Η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει αύριο τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Depolas
Η ανησυχία για την ΄΄όμικρον΄΄ φαίνεται να υποχωρεί, αλλά οι επίσημες αναφορές εκκρεμούν ακόμα.
Σήμερα και αύριο, η επενδυτική κοινότητα θα επικεντρωθεί στα στοιχεία της αγοράς εργασίας (εβδομαδιαία σήμερα) και του πληθωρισμού στις ΗΠΑ (αύριο) καθώς ενδέχεται να επηρεάσουν και την πολιτική της FED, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του ‘’tapering’’.
Συνίσταται προσοχή στις ημερήσιες διακυμάνσεις καθώς ο ΓΔΧΑ δεν μπορεί να μην επηρεαστεί από τις εξελίξεις στο εξωτερικό, έστω και αν η συσχέτιση δεν εμφανίζεται σε καθημερινή βάση.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόδοση του εγχώριου 10ετούς ομολόγου βρίσκεται εκ νέου στην περιοχή του 1,36% (το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020) και περαιτέρω σημαντική άνοδο λειτουργεί ανταγωνιστικά με τις μετοχικές αποδόσεις.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης