γράφει :
ΑΓΟΡΑ: Με ήπια άνοδο τελικά ο Γενικός Δείκτης, κυρίως λόγω της πορείας του ΟΤΕ στις τελικές δημοπρασίες. Δεν υπήρξε ενθουσιασμός και σήμερα πήγαμε κάπως χειρότερα από τις ξένες αγορές. Ίσως γιατί χθες είχαμε πάει καλύτερα. Χαμηλός ο τζίρος, αλλά αναμενόμενος. Λίγες μετοχές ξεχώρισαν και η πορεία μας στηρίχθηκε στην Coca Cola και στις μετοχές των τραπεζών πλην Πειραιώς.
Απουσιάζει η διάθεση, αλλά κρατάμε ως πιο σημαντικό το γεγονός ότι πάλι η στήριξη επιβεβαιώθηκε και δεν υπάρχει διάθεση για την ώρα για πιο χαμηλά. Με το βλέμμα στραμμένο στις ξένες αγορές παραμένουμε και περιμένουμε από εκεί κάποια κατεύθυνση. Η επιφυλακτικότητα κυριαρχεί και την παρατηρούμε και στα σχόλια των στελεχών της αγοράς. Πάντως, υπάρχει μία αισιοδοξία για το ΧΑ το 2022, έστω και αν στις αρχές έχουμε αναταράξεις. Θα έχουμε αναλυτικά στις επόμενες μέρες θέμα με τις απόψεις αρκετών χρηματιστών.
ΟΤΕ: Ενώ είχε εξαιρετική εικόνα και κατέγραφε σημαντική άνοδο, στις τελικές δημοπρασίες πήγε στα 16,1950 ευρώ με την τελευταία πράξη πριν τις δημοπρασίες να είναι στα 16,42 ευρώ. Έτσι έκλεισε με άνοδο 1,54% αντί για 3%, επηρεάζοντας και την αγορά. Έκανε και αρκετό όγκο στο τέλος.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή αντίδραση από τις τρεις συστημικές, και με αρκετή μεταβλητότητα η Πειραιώς που έκλεισε τελικά και με μικρές απώλειες. Η Εθνική κρατάει επαφή με τα υψηλά της, η Eurobank κοιτάζει προς τα 0,90 ευρώ και η ΑΛΦΑ προσπαθεί να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από το 1 ευρώ.
ΤΙΤΑΝ: Το κόστος ενέργειας αλλά και οι εκπομπές ρύπων κάνουν τους επενδυτές να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη μετοχή με αποτέλεσμα να διολισθαίνει συνεχώς χαμηλότερα. Σε χαμηλά 13 μηνών η μετοχή. Ωστόσο, κάποια στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως μάλλον σε αυτά τα επίπεδα, η μετοχή έχει ενσωματώσει όλα τα αρνητικά και πως δεν έχει χρειαστεί να αγοράσει δικαιώματα ρύπων. Βρίσκεται σε σημείο που δε θα θέλαμε να το χάσει, διαφορετικά θα μπορούσε να δει ακόμα και 1 ευρώ πιο κάτω. Στα 13,26 ευρώ και στο -0,15%.
LAMDA: Άκρως απογοητευτική εικόνα της μετοχής. Με τόσες αγορές από insiders και από την ίδια την εταιρεία, με τόσες παρουσιάσεις για το Ελληνικό, με αναλυτές να δίνουν περιθώριο ανόδου έως και 100% και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Στα 6,80 ευρώ και στο -3,49% με όγκο σχεδόν 300 χιλ. τεμάχια.
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επιβεβαιώνει ξανά στις τελευταίες συνεδριάσεις τη στήριξη που έχει εκεί γύρω από τα 1,30 ευρώ. Εξαιρετικά χαμηλός ο όγκος σήμερα, αλλά πλέον δε νομίζουμε πως είναι εύκολο να βλέπουμε όγκους εκατομμυρίων τεμαχίων, αφού είναι αρκετά «συγκεντρωμένη» η εταιρεία. Μπορεί να έκλεισε με απώλειες 2,32% και στο χαμηλό ημέρας στις δημοπρασίες, λίγο πριν το κλείσιμο όμως είχε βρεθεί και σε θετικό έδαφος.
JUMBO: Δεν απομακρύνεται από τη ζώνη στήριξης, αλλά δεν τη σπάει και από την άλλη.
ENTERSOFT: Και άλλα πακέτα σήμερα στη μετοχή. Για να δούμε αν ο αγοραστής θα είναι άλλος από αυτόν που ανακοινώθηκε χθες. Τον πωλητή λογικά τον φανταζόμαστε.
INTRALOT: Η μετοχή με τη μεγαλύτερη άνοδο (7,69%) σήμερα και με καλό όγκο συναλλαγών. Στα 117 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και στα 0,77 ευρώ η τιμή.
ΚΛΜ: Έκανε όγκο 34 χιλ. τεμάχια και ενισχύθηκε 2,48%. Νομίζουμε όμως πως για να κάνει καλή κίνηση και να βρει μια πιο δίκαιη τιμή θα πρέπει ο αγοραστής να «σαρώσει».
PERFORMANCE: Με καλή άνοδο και όγκο αν και είχε στημένους δυνατούς πωλητές. Στα 5,24 ευρώ και στο +3,56%.
ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Την έχουν τσακίσει τη μετοχή. Στα 2,30 ευρώ και στο -2,54% με όγκο 3 χιλ. τεμάχια. Με αποτίμηση λίγο κάτω από 40 εκατ. ευρώ, αυτός ο όμιλος. Τι να πούμε…
ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Κάτι περισσότερο από 3% του συνόλου των κοινών μετοχών άλλαξε χέρια εκτός ΧΑ στα 0,20 ευρώ ανά μετοχή. Τις μετοχές αγόρασαν βασικοί μέτοχοι σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις. Δεν έγινε γνωστός ο πωλητής. Με οριακές απώλειες και στα 0,2480 ευρώ.
REVOIL: Την έχουν αφήσει στη μοίρα της εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να έχει κάνει μία μεγάλη διόρθωση από τα υψηλά της και τώρα να πατάει σε καλή στήριξη. Στα 1,1850 ευρώ με την αποτίμηση να δίνει εξαιρετικά χαμηλό εκτιμώμενο p/e για το 2021. Για να δούμε αν θα βρει δυνάμεις να αντιδράσει από τα τρέχοντα επίπεδα.
YALCO: Μεταξύ των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης είναι και η διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας με δυνατότητα δραστηριοποίησης στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ θα μπορεί να κάνει και διαδικτυακές πωλήσεις (eshop). Προκαλεί εντύπωση η πρόθεση για είσοδο στον κατασκευαστικό κλάδο και λόγω οικονομικής δυνατότητας και παραδοσιακής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ίδωμεν…
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών