Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kέρδη στη Wall Street, με τους επενδυτές να προσδοκούν συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας - Ο S&P 500 στο +0,71%

Kέρδη στη Wall Street, με τους επενδυτές να προσδοκούν συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας - Ο S&P 500 στο +0,71%
Κέρδη για τη Wall Street...

Θετικά πρόσημα σημείωσαν oι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, με τους επενδυτές να επεκτείνουν τα κέρδη τα οποία αποκόμισαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.
Σημαντικό ρόλο ώστε να βρεθεί η Wall Street ξανά σε θετική επικράτεια έπαιξε το γεγονός πως υπάρχει η προσδοκία πως Ρωσία και Ουκρανία θα βρουν έδαφος συνεννόησης, αφού, όπως επισήμανε και ο Ρώσος ΥΠΕΞ Lavrov, αχνοφαίνονται σημάδια σύγκλισης σε βασικά θέματα.
Σε κάθε περίπτωση, η παγκόσμια κοινότητα ευελπιστεί - 32 ημέρες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής – να υπάρξουν κάποια πρώτα αισιόδοξα μηνύματα που θα οδηγήσουν αρχικά στην κατάπαυση του πυρός και κατόπιν σε μια συμφωνία που θα βάλει και οριστικά τέλος στις πολεμικές επιχειρήσεις.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,27%, στις 34.955 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε αύξηση 0,71%, στις 4.575 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq παρουσίασε άνοδο 1,31%, στις 14.354 μονάδες
φδγδσφασδφασδφσδφααδσφασδφαδφα.JPG
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα, μετά την πρόσφατη άνοδό τους, λόγω της γεωπολιτικής σύγκρουσης.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν περίπου 7%, στα 106 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent διαμορφώθηκε στο -7%, στα 112 δολάρια το βαρέλι.
Οι ενεργειακές μετοχές υποχώρησαν παράλληλα με την τιμή του πετρελαίου.
Η Chevron και η Exxon Mobil σημείωσαν πτώση 1,8% και 2,8%, αντίστοιχα.
Η Tesla οδήγησε τις μετοχές της τεχνολογίας σε υψηλότερα επίπεδα, αφού ο κατασκευαστής EV είπε ότι θέλει να διαχωρίσει τις μετοχές της για να πληρώσει μέρισμα.
Η Tesla σημείωσε άνοδο 8%.
Παράλληλα, ο δείκτης μεταβλητότητας Cbeo, ένα μέτρο του φόβου της Wall Street, έκλεισε κάτω από το 20 για πρώτη φορά από τις 14 Ιανουαρίου. 
Οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς η καμπύλη αποδόσεων επιπεδώθηκε.
Η JPMorgan έχασε 0,8% και η Wells Fargo υποχώρησε 1,5%.
«Ενόψει του τέλους του τριμήνου αυτή την εβδομάδα, οι μετοχές αναμένουν ταχεία αύξηση των επιτοκίων σε όλη την καμπύλη απόδοσης» δήλωσε ο Peter Boockvar, επικεφαλής επενδύσεων στην Bleakley Advisory.
Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο εθνών πρόκειται να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα, με αντιπροσωπείες και από τις δύο χώρες να έχουν ταξιδέψει στην Τουρκία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov είπε στους δημοσιογράφους ότι οι συζητήσεις είναι πιθανό να επαναληφθούν την Τρίτη.
«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι και το ράλι των μετοχών τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι εντυπωσιακό.
Η οικονομία των ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι σε καλή κατάσταση, δεδομένου του πόσο επιθετική έχει γίνει η Fed», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda.
Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τη Fed.
Οι εταιρείες της Wall Street, από την Goldman Sachs έως την Bank of America, έκαναν αυξήσεις κατά μισή μονάδα στις μελλοντικές συνεδριάσεις της Fed φέτος, αφού ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Jerome Powell δεσμεύτηκε να είναι σκληρός με τον πληθωρισμό.
Tην ίδια στιγμή, μειώθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, μετά το ρεκόρ που κατέγραψε τον περασμένο μήνα, καθώς οι εξαγωγές ανέκαμψαν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 0,9%, στα 106,6 δισ. δολάρια, καθώς οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,2% στα 157,2 δισ. δολάρια με οδηγό τον κλάδο των τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης