Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Επιβάλετε embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, πεθαίνουν Ουκρανοί - Ανεπαρκείς οι κυρώσεις

Zelensky: Επιβάλετε embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, πεθαίνουν Ουκρανοί - Ανεπαρκείς οι κυρώσεις
Αποκλείστε τη Ρωσία από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Να επιβληθεί άμεσα embargo στο ρωσικό πετρέλαιο και να αποκλειστεί η Ρωσία εντελώς από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky στο τελευταίο διάγγελμα του στον ουκρανικό λαό.
Ο Zelensky υποστήριξε ότι οι κυρώσεις που ανακοίνωσε η Δύση δεν είναι αρκετές, αναφέροντας πως χωρίς περισσότερα και πιο βαριά μέτρα και χωρίς περαιτέρω ενίσχυση της Ουκρανίας με εξοπλισμούς, η Ρωσία θα θεωρήσει ότι έχει το «πράσινο φως» να συνεχίσει με νέες αιματηρές επιθέσεις κατά της χώρας του.

Βγάζει πολλά χρήματα η Ρωσία

Όπως είπε, «η Μόσχα βγάζει τόσο πολλά χρήματα από τις εξαγωγές αργού πετρελαίου που δεν θεωρεί πως χρειάζεται να διαπραγματευτεί σοβαρά την αποκατάσταση της ειρήνης», ενώ κάλεσε τον «δημοκρατικό κόσμο» να επιβάλει αμέσως εμπάργκο.
«Ορισμένοι πολιτικοί ακόμα δεν μπορούν να αποφασίσουν να περιορίσουν τη ροή των πετροδολαρίων και των πετροευρώ στη Ρωσία για να μη θέσουν σε κίνδυνο τις οικονομίες τους», είπε ο Zelensky, διαβεβαιώνοντας πάντως πως αναμένει ότι όντως θα επιβληθεί embargo.

Πόσοι Ουκρανοί πρέπει να σκοτωθούν ακόμα;

«Το μόνο ερώτημα είναι πόσους ακόμη Ουκρανούς, άνδρες και γυναίκες, θα πρέπει να σκοτώσει ο ρωσικός στρατός ώστε εσείς, ορισμένοι πολιτικοί -ξέρουμε ποιοι είστε-, να βρείτε μέσα σας κάποια αποφασιστικότητα», είπε ο Zelensky, αναφέροντας πως όσο η Δύση διστάζει να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις, όπως ένα embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να σκοτώνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης