Ο αντίπαλος του Bitcoin είναι οι μετοχές…
Μάλιστα δεν πρέπει να αποκλειστεί ότι το Bitcoin θα αυξηθεί η αξία του 100 φορές όπερ σημαίνει ότι από τα 43.000 δολάρια θα μπορούσε να φθάσει στα 4.300.000 δολάρια.
Τις εκτιμήσεις αυτές πραγματοποίησε ο Peter Thiel ιδρυτής του PayPal και δισεκατομμυριούχος επενδυτής εκ των γκουρού των κρυπτονομισμάτων ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε την γεροντοκρατία ότι ελέγχει τον παγκόσμιο πλούτο.
Όπως γράφει ο Casey Carillo του περιοδικού Bitcoin υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που προκαλούν τόσο πολωμένες αντιδράσεις στην κοινότητα του Bitcoin όπως ο Peter Thiel.
Τον αγαπούν ή τον μισούν, είναι ένα άτομο με εξαιρετική επιρροή στα σύγχρονα οικονομικά και την τεχνολογία.
Ο ίδιος μίλησε στο συνέδριο του Bitcoin στο Μαϊάμι.
Ο Peter Thiel υποστηρίζει ότι βραχυπρόθεσμα δεν έχει σημασία πως θα κινηθεί το Bitcoin, αλλά ανεξάρτητα από την άνοδο του αποκεντρωμένου νομίσματος είναι μονόδρομος η μείωση της εμπιστοσύνης στο υφθστάμενο νομισματικό status quo, ειδικά τώρα που ως μέρος του κόσμου του Bretton Woods 3, το δολάριο ΗΠΑ χρησιμοποιείται ως εργαλείο εναντίον της Ρωσίας, ωθώντας πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, να αλλάξουν το διεθνές αποθεματικό νόμισμα.
Στο forum Bitcoin 2022, ο Thiel ξεκίνησε την ομιλία του με ένα βίντεο όπου πριν πολλά χρόνια, πριν την ανακάλυψη των κινητών τηλεφώνων είχε αναφέρει ότι μέσω κινητών θα πραγματοποιούνται όλες οι βασικές συναλλαγές και επικοινωνίες.
Εν συνεχεία εμφάνισε στο κοινό ένα πάκο χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων και παρουσιάζοντάς τα στο πλήθος, τόνισε «ένα μυστήριο πράγμα, τι είναι τα χρήματα;»
Ποιος είναι ο εχθρός του Bitcoin;
«Αν το Βitcoin πρόκειται να αντικαταστήσει τον χρυσό, το ερώτημα είναι γιατί είναι τόσο υποτιμημένο;»
«Το Βitcoin θα είναι πάντα η πιο ειλικρινής αγορά στον κόσμο, η πιο αποτελεσματική αγορά είναι το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο».
Ο Thiel συνέχισε επισημαίνοντας ότι σήμερα όλος ο χρυσός στον κόσμο αξίζει 12 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι παγκόσμιες μετοχές αξίζουν 115 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Το 1980, η αναλογία ήταν ένα προς ένα, με όλο το χρυσό στον κόσμο και τις παγκόσμιες μετοχές έχοντας την ίδια αξία 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων».
Και έτσι, ενώ στη δεκαετία του 1970, οι μετοχές ήταν μια κακή επένδυση, η μεγάλη αλλαγή που ξεκίνησε το 1980 αφότου ο Volcker αντιμετώπισε τον καλπάζοντα πληθωρισμό, έκανε τις μετοχές την καλύτερη επένδυση των τελευταίων 40 ετών.
Ωστόσο, τώρα που ο πληθωρισμός είναι τόσο υψηλός όσο ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι μετοχές είναι ο εχθρός και το Bitcoin είναι η σωστή επένδυση.
O ανταγωνιστής για το Bitcoin δεν είναι το Ethereum που είναι σύστημα πληρωμών, ούτε ο χρυσός, αλλά οι μετοχές και διερωτήθηκε γιατί να μην υπάρχει ισοτιμία μεταξύ της αξίας των 115 τρισεκατομμυρίων δολαρίων των παγκόσμιων μετοχών και της αξίας των 830 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Bitcoin;
«Εξακολουθώ να ελπίζω ότι το Bitcoin θα αυξηθεί κατά 100 φορές» επισήμανε.
Στη συνέχεια, ο ιδρυτής του Paypal τόνισε ότι το Bitcoin είναι η πιο ειλικρινής και αποτελεσματική αγορά:
Το Bitcoin είναι το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο, μας έλεγε ότι έρχεται πληθωρισμός, μας λέει ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει, μας λέει ότι βρισκόμαστε στο τέλος του fiat money δηλαδή των σημερινών χαρτονομισμάτων»
Τον πλούτο τον κατέχει η γεροντοκρατία
Στη συνέχεια, ο Thiel στο forum για το Bitcoin παρουσίασε ένα video με φωτογραφίες των Warren Buffet, Bill Gates, Larry Fink και Jamie Dimon, τους οποίους χαρακτήρισε ως «οικονομική γεροντοκρατία»...που αντιτάσσεται σε ένα «επαναστατικό κίνημα νεολαίας» που αγκαλιάζει το Bitcoin.
Ο Thiel κατηγόρησε την γεροντοκρατία για την αποτυχία του Bitcoin να φτάσει τα 100.000 δολάρια, κατηγορώντας τον Warren Buffett, τον οποίο αποκάλεσε «παππού», καθώς και τον Dimon, τον 66χρονο διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan που χαρακτήρισε το Bitcoin «απάτη» αλλά και τον Larry Fink της BlackRock.
Ο Thiel κατηγόρησε και τους τρεις της γεροντοκρατίας που έχουν δηλώσει συχνά ότι είναι δύσπιστοι για το Bitcoin ή τα ψηφιακά νομίσματα γενικά
Ίσως ο πραγματικός εχθρός να είναι το ESG
Το ESG που αφορά την εταιρική διακυβέρνηση είναι απλώς ένας όρος «τεράστιας ομπρέλας» που παρέχει κάλυψη στην γεροντοκρατία, προσθέτοντας ότι το ESG έχει αξιοποιηθεί και οπλιστεί ενάντια στο Bitcoin αυτή τη στιγμή.
«Το Bitcoin δεν είναι εταιρεία.
Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο Satoshi»
Αυτή την στιγμή μαίνεται ένας πόλεμος μεταξύ « της χρηματοοικονομικής γεροντοκρατίας που διοικεί τον πλανήτη έναντι αυτού που θα έλεγα επαναστατικό κίνημα νεολαίας.
Και δεν έχουμε παρά να βγούμε έξω και να κατακτήσουμε τον κόσμο»
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών