Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall, λόγω θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων - Στο +1,12% ο S&P 500, ο Nasdaq στο +2%

tags :
Κέρδη στη Wall, λόγω θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων - Στο +1,12% ο S&P 500, ο Nasdaq στο +2%
Kέρδη σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου…

Kέρδη σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη 13 Απριλίου, καθώς τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών στις ΗΠΑ ενθουσίασαν τους επενδυτές.
Aπό την άλλη, βέβαια, ο ενισχυμένος πληθωρισμός, που επιδεινώθηκε από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, έχει οδηγήσει σε αυξημένη ανησυχία στις αγορές σχετικά με την πιθανότητα οικονομικής επιβράδυνσης, οδηγώντας τις Κεντρικές Τράπεζες σε αυστηρότερη νομισματική πολιτική.
Ήδη, η Fed προχωρεί σε αυστηροποίηση της νομισματικής της πολιτικής, ενώ την ίδια ώρα η ΕΚΤ τηρεί στάση αναμονής, αναμένοντας αύριο Πέμπτη 14/4 τις επόμενες κινήσεις της,
Επίσης, το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία (24/4) με τη μάχη να αναμένεται σκληρή αλλά και στα lockdowns στην Κίνα που συνεχίζονται για τον έλεγχο των κρουσμάτων του COVID -19.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 1%, στις 34.564 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε αύξηση 1,12%, στις 4.446 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 2,3%, στις 13.643 μονάδες
φασφαφα_1.JPG
Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (+3,7%) και Walmart (+2,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των JP Morgan (-3,4%) και Travelers (-0,7%).

Στα μάκρο, «φαντασίωση» και απολύτως μη ρεαλιστική χαρακτήρισε ο διοικητής της Federal Reserve του St Luis, James Bullard, το να πιστεύει κανείς ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό επαρκώς χωρίς να αυξήσει τα επιτόκια σε επίπεδο τέτοιο που να περιορίζεται η οικονομική επέκταση.
Ως εκ τούτου, λέει ο Boullard, το βασικό επιτόκιο δεν μπορεί να περιοριστεί στο ουδέτερο εύρος του 2,4%, αλλά να πάει πολύ παραπάνω. 

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Μάρτιο στις ΗΠΑ 1,4% σημείωσε άλμα 1,4% από τον προηγούμενο μήνα, καθώς το ράλι στην ενέργεια συνεχίζει να δίνει ώθηση στις τιμές, σε μια πρόσθετη ένδειξη ότι ο πληθωρισμός δεν αναμένεται να αποκλιμακωθεί σύντομα από τα υψηλά 40 ετών που έχει σκαρφαλώσει τους τελευταίους μήνες.
Παράλληλα σε καθοδική τροχιά παρέμεινε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου καθώς υποχώρησε κατά οχτώ μονάδες βάσης το 2,69%.
 
Στα επιχειρηματικά, πτώση 42% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της JP Morgan στο α’ τρίμηνο του 2022, στα 8,28 δισ. δολ.
Ειδικότερα, η JP Morgan ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν στα 8,28 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,63 δολάρια ανά μετοχή, από 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 4,50 δολάρια ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο.
Τα έσοδα μειώθηκαν στα 30,7 δισ. δολάρια από 32,27 δισ. δολ.
Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της BlackRock για το α' τρίμηνο του 2022.
Όπως μεταδίδει το Reuters, τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν στo 1,46 δισ. δολάρια ή 9,52 δολάρια ανά μετοχή, το πρώτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, από 1,2 δισ. ή 7,77 δολάρια ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

Στα εμπορεύματα, τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 9,4 εκατομμύρια βαρέλια, εξέλιξη που «εξηγείται εν μέρει από την απότομη και μη αναμενόμενη πτώση της δραστηριότητας διύλισης».
Έτσι, το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Μαΐου, ενισχύθηκε κατά 3,65 δολάρια ή 3,6% και έκλεισε στα 104,25 δολάρια το βαρέλι.
«Άλμα» σχεδόν 5% σημείωσε το αμερικανικό φυσικό αέριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης