Την μεγάλη διαδρομή από τον απόλυτο θρίαμβο στην κατάρρευση ακολουθούν οι επικεφαλείς της Ελλάκτωρ.
Την ώρα της επικράτησης και του θριάμβου διεκδικούσαν μεγάλο μερίδιο της «επιτυχίας» και τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η ήττα είναι ορφανή…
Στοιχεία από ξένες εποπτικές αρχές κεφαλαιαγορών αλλά και τράπεζες του εξωτερικού περιγράφουν προφανώς την αληθινή ιστορία δηλαδή ότι η Reggeborgh χρηματοδότησε τον κατά δήλωσή του «ευυπόληπτο επενδυτή» Ηλία Λιανό που εκτός των άλλων διοικεί (;) την Αρχιρόδον, για να αγοράσει και να κρύβει μετοχές Ελλάκτωρ.
Το «προβληματάκι» που όπως μεταδίδουν πηγές της Ελλάκτωρ «θα τακτοποιηθεί με ένα προστιματάκι» είναι ότι δύο χρόνια ο ολλανδός κερδοσκόπος και διάφοροι άλλοι δήλωναν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ψεύτικα στοιχεία για τις μετοχές που κατέχουν.
Η επενδυτική αγορά, δεν γνώριζε την πραγματικότητα και προφανώς οι επενδυτές θα είχαν διαφορετικές επιλογές αν δεν είχαν εξαπατηθεί από τον ολλανδό και την παρέα του.
Βέβαια ακόμα κι αν ο Holterman της Reggeborgh ήταν ο Σούπερμαν της χρηματιστηριακής απάτης, δεν θα μπορούσε να σκεφθεί και να υλοποιήσει όλα όσα έγιναν μόνος του.
Βεβαίως χρησιμοποίησε αχυράνθρωπους όπως ο Η. Λιανός αλλά προκύπτει μια απλή ερώτηση:
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Ελλάκτωρ που προσλάμβανε ο ολλανδός, δεν γνώριζαν τι σχεδιάζει το αφεντικό;
Και μιλάμε για Διευθύνοντες υψηλού επιπέδου.
Ο ένας, Α. Ξενόφος ήταν επικεφαλής της ΤΑΙΠΕΔ, της μεγάλης κρατικής εταιρείας που κάνει τις μεγάλες κινήσεις αποκρατικοποίησης.
Ανέλαβε έστω προσωρινά επειδή τον πρότεινε η ανταγωνιστική εταιρεία, αλλά δεν γνώριζε το κρυφό χρηματιστηριακό παιχνίδι του Ολλανδού;
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, να αγνοούσε σε ποιο παιχνίδι αναλάμβανε ρόλο επιφανούς μαριονέτας.
Ο επόμενος όμως διευθύνων σύμβουλος, ο Ε. Μπουλούτας ανέλαβε λίγους μήνες μετά τον ξενόφο, εγκαταλείποντας την θέση που είχε σε εταιρεία συμβούλων και ελεγκτών Grant Thornton.
Αποφάσισε να δεχθεί την αποστολή χωρίς να είναι βέβαιος ότι ο μέτοχος που υπηρετεί έχει την πλειοψηφία;
Μάλλον το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει.
Γνώριζε ή και συμμετείχε στην οργάνωση της απόκρυψης της πραγματικής θέσης της Reggeborgh στην Ελλάκτωρ.
Διαφορετικά δεν θα αποφάσιζε να πάει στην Ελλάκτωρ αν υπήρχε κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος της διοίκησης.
O Μπουλούτας ήξερε τα πάντα, ήταν όλα σε γνώση του και συμμετείχε ενεργά στο σχέδιο.
Ήξερε ότι αυτό δεν ήταν εφικτό γιατί οι αντίπαλοι μέτοχοι δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τους πραγματικούς μετοχικούς συσχετισμούς.
Μάλιστα για ένα διάστημα κρύφτηκε και ο ίδιος.
Παρίστανε τον ειρηνοποιό ενώ φρόντισε να βάλουν μπροστινό τον Ξενόφο προκειμένου ο διορισμός του στο Διοικητικό Συμβούλιο να μην είναι αποτέλεσμα παράνομης πλειοψηφίας στη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ και να μην πάσχει σε πρώτη ανάγνωση ο διορισμός του από ακυρότητα.
Βέβαια στην πραγματικότητα και ο δικός του διορισμός στο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ είναι αποτέλεσμα παράνομης πλειοψηφίας και άρα άκυρης ή ακυρώσιμης πράξης.
Δύσκολα πάντως ο Ε. Μπουλούτας θα πείσει ότι δεν γνώριζε και ακόμα δυσκολότερα ότι δεν συμμετείχε στην οργάνωση της παράνομης άλωσης της Ελλάκτωρ.
Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις γνώσεις του για θέματα (παράβασης) αρχών κεφαλαιαγορών και παιχνιδιών χειραγώγησης μετοχών.
Προφανώς ένας παίκτης όπως ο Holterman που έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για παραπλάνηση επενδυτών, χρειάζονταν τον κατάλληλο Διευθύνοντα για να συνεννοούνται.
Όμως ήταν μόνο αυτοί;
Αυτοί που πρότειναν τον Μπουλούτα για την θέση του CEO του Ελλάκτωρ δεν γνώριζαν απολύτως τίποτε;
Για όσους παρακολουθούν το bankingnews γνωρίζουν ποιοι πρότειναν τον Μπουλούτα για διευθύνοντα σύμβουλο, όλα ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο απάτης...
Αυτοί που εμφανίζονται ως θεσμικοί παράγοντες δεν ήξεραν τίποτε;
Μην ανησυχούν έρχονται νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το bankingnews
www.bankingnews.gr
Η μεγάλη ευθύνη του διευθύνοντος συμβούλου του Ελλάκτωρ – Γνώριζε τις απάτες του αφεντικού ή ήταν σχέδιο Μπουλούτα;
σύμβολα :
ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Ελλάκτωρ που προσλάμβανε ο ολλανδός, δεν γνώριζαν τι σχεδιάζει το αφεντικό;
Σχόλια αναγνωστών