Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επείγον σήμα από ΗΠΑ: Καλούν τους Αμερικανούς, που βρίσκονται στη Ρωσία, να αποφύγουν την παρέλαση για την 9η Μαΐου

Επείγον σήμα από ΗΠΑ: Καλούν τους Αμερικανούς, που βρίσκονται στη Ρωσία, να αποφύγουν την παρέλαση για την 9η Μαΐου
Προειδοποίηση της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης τη Δευτέρα 9/5/2022
Σχετικά Άρθρα

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα προειδοποιεί όλους τους εναπομείναντες Αμερικανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να αποφύγουν όλες τις μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις τη Δευτέρα (9/5/2022), για τους εορτασμούς της «Ημέρας της Νίκης» της 9ης Μαΐου για τον εορτασμό της 77ης επετείου από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Οι ετήσιοι εορτασμοί της Ημέρας της Νίκης, συμπεριλαμβανομένης της κύριας παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία,
θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα έως τις 9 Μαΐου.
Οι τοπικές αρχές θα περιορίσουν την κίνηση στους χώρους εκδηλώσεων για να διευκολύνουν τις πρόβες για την εκδήλωση», ανέφερε η πρεσβεία σε προειδοποίηση ασφαλείας.
«Στο παρελθόν, υπήρξε αυξημένη αστυνομική παρουσία. Δεδομένων των συνεχιζόμενων εντάσεων, οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν τις μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις.
Μικρότερες εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης αναμένονται σε ολόκληρη τη Ρωσία», προσθέτει και σημειώνει:
«Η πρεσβεία μπορεί να μην γνωρίζει πάντα την ακριβή ώρα και τον τόπο αυτών των εκδηλώσεων εκ των προτέρων».

Ανησυχία

Φαίνεται ότι η ανησυχία εδώ είναι ότι εν μέσω εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και καθώς η κυβέρνηση Biden εμβαθύνει τον στρατιωτικό ρόλο και τον ρόλο των πληροφοριών των ΗΠΑ στην Ουκρανία σε αυτό που τώρα είναι ξεκάθαρα πόλεμος αντιπροσώπων (παρότι το Πεντάγωνο αρνείται αυτόν τον όρο), μεμονωμένα, οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να υποστούν τυχαία βίαιη επίθεση.
Εναλλακτικά, θα μπορούσαν να συλληφθούν από τις αρχές, ίσως με την υποψία για «κατασκοπεία» ή διατάραξη της ειρήνης.
Αν και η Ουάσιγκτον και μεγάλο μέρος της Ευρώπης ήδη αναγνωρίζουν ότι η εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που ακολούθησαν αποτελούν στην πραγματικότητα ήδη πόλεμο, οι εικασίες αφθονούν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι ο πρόεδρος Putin θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την Ημέρα της Νίκης για να ανακοινώσει επίσημα την κήρυξη πολέμου κατά της Ουκρανίας. - αντί για αυτό που σήμερα αποκαλείται «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».
Αυτές οι προβλέψεις έχουν απορριφθεί από το Κρεμλίνο, το οποίο πιστεύεται ότι έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη της απελευθέρωσης του Donbass έως τις 9 Μαΐου, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov αρνήθηκε πρόσφατα ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο «χρονοδιάγραμμα» για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης