Τελευταία Νέα
Διεθνή

Milley (Γενικός Επιτελάρχης ΗΠΑ): Ρωσία και Κίνα οι κύριοι εχθροί μας, θα πολεμήσουμε με νέα όπλα

Milley (Γενικός Επιτελάρχης ΗΠΑ): Ρωσία και Κίνα οι κύριοι εχθροί μας, θα πολεμήσουμε με νέα όπλα
Φοβίζει τις ΗΠΑ η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός της πολεμικής αεροπορίας, του ναυτικού και της πυραυλικής δύναμης της Κίνας
Σχετικά Άρθρα

Tτην περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Mark Milley απεύθυνε ομιλία κατά την ετήσια τελετή αποφοίτησης των αξιωματικών έτους 2022 της Στρατιωτικής Ακαδημίας West Point και περιέγραψε κάτι που θα το μπορούσαμε να το ονομάσουμε το νέο πολιτικοστρατωτικό δόγμα των ΗΠΑ.
Η βασική αρχή αυτού του δόγματος  είναι οτι η Αμερική έχει δύο εχθρούς που απειλούν την τρέχουσα διεθνή τάξη και τους κανονες της και πρέπει να προετοιμάζεται για πόλεμο μαζί τους,την Ρωσία και την Κίνα .
«Αυτή τη στιγμή, αυτή ακριβώς τη στιγμή, συμβαίνει μια θεμελιώδης αλλαγή στον ίδιο τον χαρακτήρα του πολέμου», δήλωσε ο Πρόεδρος του Μικτού Γενικού Επιτελείου στρατητός Mark Milley.
«Αντιμετωπίζουμε δύο παγκόσμιες δυνάμεις: την Κίνα και τη Ρωσία, η καθεμία με σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες, και που αμφότερες σκοπεύουν πλήρως να αλλάξουν την τρέχουσα τάξη που βασίζεται σε κανόνες».
«Ο κόσμος στον οποίο αναλαμβάνετε αποστολή έχει τη δυνατότητα για σημαντική διεθνή σύγκρουση μεταξύ μεγάλων δυνάμεων», είπε ο Milley. «Και αυτή η δυνατότητα αυξάνεται, δεν μειώνεται».
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν ένα μάθημα ότι «η επιθετικότητα που μένει αναπάντητη ενθαρρυνεί τον επιτιθέμενο», δήλωσε ο Milley ενώ ειδικά για την Κίνα, πρόσθεσε ότι το εκεί κομμουνιστικό καθεστώς έχει «ρεβιζιονιστική εξωτερική πολιτική» και μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν «αυξανόμενο ικανό στρατό».
Λεπτομέρειες σχετικά με τις αυξανόμενες στρατιωτικές δυνατότητες της Κίνας αποκαλύφθηκαν από το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ στην ετήσια έκθεση αξιολόγησης απειλών που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο.
Ένας βασικός τομέας ανησυχίας είναι η συνεχιζόμενη κατασκευή εκατοντάδων νέων σιλό διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από την Κίνα.
Επίσης αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν που η Κίνα αναπτύσσει διαστημικές δυνατότητες προκειμένου να «διαβρώσει το πλεονέκτημα πληροφοριών του αμερικανικού στρατού».
Η έκθεση αναφέρει ότι το κομμουνιστικό καθεστώς έχει κατασκευάσει «νέα, καταστροφικά και μη καταστροφικά, επίγεια και διαστημικά, αντιδορυφορικά όπλα».
Ο ναύαρχος John Aquilino, διοικητής της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ, σε ακρόαση του στο Κογκρέσο στις 17 Μαΐου, προειδοποίησε για την απειλή που συνιστά η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός της Πολεμικής Αεροπορίας, του ναυτικού και της πυραυλικής δύναμης της Κίνας.
Για παράδειγμα, η Κίνα αναμένεται να αυξήσει τα πλοία της σε 420 έως το 2025, παρόλο που το κομμουνιστικό καθεστώς διαθέτει ήδη το μεγαλύτερο ναυτικό στον κόσμο, σύμφωνα με τον Aquilino.
Η νέα γενιά κινητών πυραύλων της Κίνας, ορισμένοι από τους οποίους βασίζονται σε υπερηχητικά οχήματα ολίσθησης, έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγει την αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ, πρόσθεσε.
Ο Milley είπε πρόσθεσε ότι ο χαρακτήρας του πολέμου έχει επίσης αλλάξει ανάλογα με στα είδη των όπλων που χρησιμοποιούνται.
«Η ωριμότητα των διαφόρων τεχνολογιών που είτε υπάρχουν σήμερα είτε βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης, όταν συνδυαστούν, είναι πιθανό να αλλάξουν τον χαρακτήρα του πολέμου από μόνες τους», είπε ο Milley.
«Θα πολεμήσετε με ρομποτικά τανκς, πλοία και αεροπλάνα», πρόσθεσε. «Είμαστε μάρτυρες μιας επανάστασης στη φονικότητα και τα πυρομαχικά ακριβείας. Αυτό που κάποτε ήταν αποκλειστική απόκτημα στρατού των ΗΠΑ είναι τώρα διαθέσιμο στα περισσότερα εθνικά κράτη που έχουν τα χρήματα και τη θέληση να τα αποκτήσουν».
Σύμφωνα με τον Milley, η μητέρα όλων των τεχνολογιών είναι η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η οποία έχει ως αποτέλεσμα «την πιο βαθιά αλλαγή που έγινε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία».
Τα τελευταία χρόνια, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) έχει επανειλημμένα προσδιορίσει την τεχνητή νοημοσύνη ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες για την εθνική του ανάπτυξη. Ήταν μια από τις βασικές βιομηχανίες που περιγράφονται στον βιομηχανικό οδικό χάρτη της Κίνας, γνωστός ως "Made in China 2025".
Δύο χρόνια αργότερα, το Πεκίνο παρουσίασε την «Ανάπτυξη Τεχνητής Νοημοσύνης Νέας Γενιάς», που θέτει στρατηγικούς στόχους έως το 2020, το 2025 και το 2030.
Σύμφωνα με μια έκθεση της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο, το Πεκίνο έχει ήδη αναπτύξει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο και προωθεί την τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορους τύπους αυτόνομων στρατιωτικών οχημάτων αέρα, ξηράς, θάλασσας και υποθαλάσσιου.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης