Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall, παρά την ανησυχία για τον πληθωρισμό - Στο +1,84% o S&P 500, o Nasdaq +2,7%

tags :
Ράλι στη Wall, παρά την ανησυχία για τον πληθωρισμό - Στο +1,84% o S&P 500, o Nasdaq +2,7%
Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street...

Ράλι κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Πέμπτη 2 Ιουνίου, παρά το αδύναμο guidance του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft και την ανησυχία για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων.
«Καθώς κλείνουμε το δεύτερο τρίμηνο, γινόμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί», δήλωσε ο Rob Haworth, ανώτερος επενδυτικός αναλυτής στην U.S. Bank Wealth Management, προσθέτοντας:
«Η αβεβαιότητα που προκαλούν οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως, ο ρυθμός αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής και οι αγορές ενέργειας… μπορεί να οδηγήσουν ακόμα σε υψηλότερες τιμές – και οι αντίθετοι άνεμοι για την αύξηση των εταιρικών κερδών αποτελούν κινδύνους για τους επενδυτές».
Σε κάθε περίπτωση, το διεθνές περιβάλλον παραμένει εξαιρετικά ευμετάβλητο, με σοβαρό το πρόβλημα του υψηλού πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης που ούτως ή άλλως υπήρχε, αλλά έχει επιδεινωθεί με την ουκρανική κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +1,33%, στις 33.248 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 κατέγραψε αύξηση +1,84%, στις 4.176 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +2,7%, στις 12.316 μονάδες
Καταγραφή_211.JPG
Στα επιχειρηματικά, η Microsoft ενημέρωσε σήμερα ότι αναμένει πλέον χαμηλότερα κέρδη και έσοδα στο τέταρτο τρίμηνό της, επικαλούμενη πλήγμα από την ενίσχυση του δολαρίου.
Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι αναμένει τα έσοδά του να κινηθούν μεταξύ των 51,94 και 52,74 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο, από το προηγούμενο εύρος των 52,40 με 53,20 δισ.
Αντίστοιχα, για τα κέρδη της η Microsoft εκτιμά ότι θα κινηθούν μεταξύ των 2,24 και 2,32 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης μεταξύ 2,28 και 2,35 δολ. ανά μετοχή.

Στα μάκρο, κατά 11.000 μειώθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 28 Μαΐου, καθώς οι απολύσεις υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν σε 200.000.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal προέβλεψαν ότι οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας θα ανέλθουν συνολικά σε 210.000 το επταήμερο που έληξε στις 28 Μαΐου.
Τα στοιχεία είναι εποχικά προσαρμοσμένα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν δύο συνεχόμενες εβδομάδες μετά την άνοδο στις αρχές Μαΐου σε υψηλό τεσσάρων μηνών.
Πιο αναλυτικά, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν στο χαμηλό 54 ετών των 166.000 τον Μάρτιο και κυμαίνονται κοντά στις 200.000 από την αρχή του έτους, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Στα εμπορεύματα, η Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου εάν αυτή της Ρωσίας μειωθεί πολύ εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης, ανέφερε χθες Τετάρτη η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη σχετικές πηγές.
Έχουν γίνει συζητήσεις για το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεση αύξηση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και δεν αποκλείεται αυτή να ανακοινωθεί στη σημερινή σύνοδο του OPEC+ στη Βιέννη, κατά το δημοσίευμα.
Στο σχήμα ΟPEC+ συμμετέχουν τα 13 κράτη μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών, των ηγείται de facto το Ριάντ, και 10 σύμμαχοί τους υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Ήπια άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των αποφάσεων του OPEC+ για την παραγωγή πετρελαίου.
Κλειστή παραμένει σήμερα η αγορά του Λονδίνου, λόγω της αργίας για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 1,06%, στις 14.492 μονάδες.
Στις 6.500 μονάδες με άνοδο 1,27% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύτηκε με +0,64%, στις 24.437 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης