Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off στη Wall, με βαρίδι την τεχνολογία - Στο -1,63% ο S&P 500, o Nasdaq -2,5% - Πτώση -9,2% η Tesla

tags :
Sell off στη Wall, με βαρίδι την τεχνολογία - Στο -1,63% ο S&P 500, o Nasdaq -2,5% - Πτώση -9,2% η Tesla
Πτωτικά η αμερικανική χρηματαγορά λόγω αγοράς εργασίας...

Πτώση σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην αγορά εργασίας, που έδειξαν ότι η απασχόληση παραμένει αμετάβλητα «σφιχτή» - κάτι το οποίο αναμένεται να ωθήσει τον πληθωρισμό σε νέα ύψη.
Οι traders που πωλούν μετοχές πιθανότατα αντιδρούν στα υψηλότερα επιτόκια, υπό τον φόβο ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συσφίξει τη νομισματική πολιτική ακόμα περισσότερο.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς αυξήθηκε πάνω από το επίπεδο του 2,97%, ενώ άμεσο θύμα ήταν ο τεχνολογικός τομέας.
Οι επενδυτές φοβούνται ότι οι υψηλότερες αποδόσεις θα μπορούσαν να επιβραδύνουν υπερβολικά την οικονομία και να την οδηγήσουν σε ύφεση.
Τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν επίσης την αξία των μελλοντικών κερδών, γεγονός που μπορεί να κάνει τις μετοχές να φαίνονται λιγότερο ελκυστικές - ειδικά τους τίτλους ανάπτυξης και τεχνολογίας.
Σε κάθε περίπτωση, το διεθνές περιβάλλον παραμένει εξαιρετικά ευμετάβλητο, με σοβαρό το πρόβλημα του υψηλού πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης που ούτως ή άλλως υπήρχε, αλλά έχει επιδεινωθεί με την ουκρανική κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -1%, στις 32.918 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 κατέγραψε πτώση -1,63%, στις 4.108 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -2,47%, στις 12.012 μονάδες 
φσδασφδσφδασφδαφσδα.JPG
Στο ταμπλό, οι τεχνολογικές μετοχές υποχωρούσαν εν μέσω των ανοδικών επιτοκίων.
Οι μετοχές της Tesla υποχωρούσαν περισσότερο από 9%, αφότου το Reuters ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk θέλει να περικόψει το 10% των θέσεων εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Στα μάκρο, καλύτερη των εκτιμήσεων κινείται η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, τον Μάιο του 2022 προστέθηκαν 390.000 θέσεις απασχόλησης, αριθμός που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις παρά τους φόβους για οικονομική επιβράδυνση και τον έντονο ρυθμό πληθωρισμού.
Την ίδια στιγμή, η ανεργία διατηρήθηκε αμετάβλητη στο 3,6%, λίγο πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο μετά τον Δεκέμβριο του 1969.
Μετά από μια καταστροφική κατάρρευση των μακροοικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ τον Μάιο (και παρά την εκπληκτική - αν και μικρή - άνοδο στον δείκτη μεταποίησης ISM Manufacturing), ο δείκτης ISM για τις υπηρεσίες υποχώρησε τον Μάιο περισσότερο από το αναμενόμενο, από 57,1 σε 55,9 (χαμηλότερα από το αναμενόμενο 56,5)...

Αναμονή στις ευρωπαϊκές αγορές

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου θα παραμείνει και σήμερα κλειστό, λόγω της αργίας για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,17%, στις 14.460 μονάδες.
Στις 6.485 μονάδες με πτώση 0,98% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχώρησε -0,23% στις 24.166 μονάδες.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ανήλθε στα 3,5 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, από 3,2 δισ. τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης