Τι συμβαίνει στη Γαλλία;
Την ανακοίνωση έκανε μάλιστα η εισαγγελία του Παρισιού.
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, είναι υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, την Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις.
Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις οι οποίες της προσάπτονται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου, όταν εξασκούσε το επάγγελμά της.
Η πρώτη καταγγελία κατατέθηκε στις 25 Μαΐου και ακολούθησε, δύο ημέρες αργότερα, έρευνα από την εισαγγελία του Παρισιού για να «διαπιστωθεί αν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο του ποινικού αδικήματος».
Η δεύτερη μήνυση
Μια δεύτερη καταγγελία κατατέθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου και αφορά πάλι σε βιασμό η οποία φαίνεται να διαπράχθηκε «στο πλαίσιο της άσκησης του ιατρικού της επαγγέλματος», το 2016, σε βάρος μιας ενήλικης γυναίκας.
Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από το AFP.
Σύμφωνα με το FranceInfo «εκτελούσε τα καθήκοντά της ως γιατρός στο νοσοκομείο Trousseau και στο νοσοκομείο Tenon, στο Παρίσι, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Emile Daraï, ο οποίος ίδιος υπόκειται σε δικαστική έρευνα και κατηγορείται για βιασμό και γυναικολογική βία από 25 ασθενείς».
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου διορίστηκε στις 20 Μαΐου στην κυβέρνηση της Elisabeth Borne.
Στο παρελθόν ήταν ευρωβουλευτής του LREM και εργάστηκε κατά την προηγούμενη θητεία της για την προώθηση της καλύτερης αναγνώρισης της ενδομητρίωσης.
Εάν η έρευνα επανεξετάσει τα γεγονότα, είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο του ποινικού χαρακτηρισμού.
Η δεύτερη περίπτωση υπουργού που κατηγορείται για βιασμό
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι η δεύτερη υπουργός της Γαλλικής κυβέρνησης που καταγγέλλεται για βιασμό.
Το ζήτημα είναι ένα νέο πλήγμα για την Elisabeth Borne, η οποία πρέπει ήδη να διαχειριστεί την υπόθεση του υπουργού Αλληλεγγύης, Προσωπικής Ανεξαρτησίας και Αναπήρων της Γαλλίας Damien Abad, ο οποίος επίσης κατηγορείται για... βιασμό.
Ο υπουργός Αλληλεγγύης και Ατόμων με Αναπηρία που κατηγορήθηκε αμέσως μετά την υπουργοποίησή του ότι έχει βιάσει δύο γυναίκες, στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011, όπως οι ίδιες κατήγγειλαν σε συνέντευξή τους.
188 υπογράφουσες γυναίκες -εκλεγμένες αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι, μέλη του φεμινιστικού κινήματος και καλλιτέχνες ζήτησαν πρόσφατα την αποβολή του.
Σχόλια αναγνωστών