Με ήπια κέρδη έκλεισε ο χρυσός, όχι όμως επαρκή για να αντιιστρέψουν το αρνητικό πρόσημο της εβδομάδας, της τέταρτης κατά σειρά με απώλειες για το πολύτιμο μέταλλο, που δέχθηκε πιέσεις από την ενίσχυση του δολαρίου.
Το δολάριο ενισχύθηκε στην εβδομάδα κατά 1,8%, πιέζοντας τις τιμές του χρυσού.
«Οι κινήσεις του δολαρίου θα συνεχίσουν να αποτελούν μοχλό για την αγορά χρυσού και την επόμενη εβδομάδα», εκτίμησε ο Colin Cieszynski, αναλυτής της SIA Wealth Management.
«Έρχεται μια σειρά από σημαντικές εκθέσεις για τον πληθωρισμό που θα μπορούσαν να ταρακουνήσουν την αγορά, όπως τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή και τις τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ».
Σήμερα, 8/7 οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν πως η αμερικανική οικονομία εξακολούθησε να προσθέτει νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, διατηρώντας τον δείκτη ανεργίας κοντά σε χαμηλό 50 ετων και μετριάζοντας τις ανησυχίες ότι οι επιθετικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων θα πλήξουν την απασχόληση.
«Η άνοδος της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων στο τέλος της εβδομάδας υποδηλώνει ότι η αγορά θέτει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό στο ίδιο επίπεδο με τις ανησυχίες για την ύφεση», ανέφερε σε σημείωμά του ο Jim Wyckoff, αναλυτής της Kitco.com.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 3,068%.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε 2,60 δολάρια ή 0,2%, φτάνοντας στα 1.742,30 δολάρια η ουγγιά. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο διολίσθησε κατά 3,3%.
Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε και το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το ασήμι, το οποίο κέρδισε 5 σεντς ή περίπου 0,3% στα 19,236 δολάρια η ουγγιά, με πτώση 2,2% στην εβδομάδα.
Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου έκλεισε στα 882,80 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο 2% στη συνεδρίαση, ενώ στην εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 1,3%.
Το παλλάδιο σκαρφάλωσε στα 2.156,60 δολάρια η ουγγιά, ενισχυμένο κατά 8,2% με το συμβόλαιο να κερδίζει άνω του 11% στο 5νθήμερο.
Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 5 σεντς ή 1,4%, στα 3,522 δολάρια η λίβρα, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 2,3% στην εβδομάδα.
www.bankingnews.gr
Χρυσός: Ήπια κέρδη 0,2% στα στα 1,742,30 δολάρια η ουγγιά - Πτώση -3,3% στην εβδομάδα
Ήπια άνοδο κατέγραψαν και τα υπόλοιπα μέταλλα πλην χαλκού
Σχόλια αναγνωστών