Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Commerzbank: Ξεχάστε την κρίση της ευρωζώνης – Δεν επηρεάζει πλέον την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου - Τα τωρινά επίπεδα των γερμανικών CDS καταδεικνύουν ότι δεν παίζει καθοριστικό ρόλο - Η αποκλιμάκωση των πιέσεων σε Ισπανία Ιταλία δεν στηρίζει το ευρώ

tags :
Commerzbank: Ξεχάστε την κρίση της ευρωζώνης – Δεν επηρεάζει πλέον την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου -  Τα τωρινά επίπεδα των γερμανικών CDS καταδεικνύουν ότι δεν παίζει καθοριστικό ρόλο - Η αποκλιμάκωση των πιέσεων σε Ισπανία Ιταλία δεν στηρίζει το ευρώ
Να ξεχάσουν για λίγο την κρίση που πλήττει την ευρωζώνη, αναφορικά με την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, προτρέπει τους επενδυτές η Commerzbank.
Σύμφωνα με την ανάλυση της γερμανικής τράπεζας, μια περαιτέρω βελτίωση των αποδόσεων στα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα δεν υποστηρίζει πλέον την ισοτιμία ευρώ δολαρίου.
Όπως εξηγεί η Commerzbank, η κρίση έχει οδηγήσει τα γερμανικά CDS κάτω από τις 30 μονάδες βάσης για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2010. Αυτό σημαίνει ότι η κρίση της ευρωζώνης δεν επηρεάζει την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στο βαθμό που την επηρέαζε τους τελευταίους 12 μήνες.
Ανάλογα αποτελέσματα παρατηρήθηκαν και το 2011, όταν τα γερμανικά CDS υποχώρησαν κάτω από τις 85 μονάδες βάσης.




Με τα τωρινά επίπεδα των γερμανικών CDS καταδεικνύεται ότι η κρίση δεν παίζει καθοριστικό ρόλο πλέον στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου. Αυτή η τάση αναμένεται να αλλάξει εκ νέου, σημειώνει η Commerzbank αλλά επί του παρόντος δεν είναι τόσο σημαντική.
Πάντως η στήλη Alphaville των Financial Times, δεν υιοθετεί πλήρως την παραπάνω ανάλυση, ωστόσο όπως τονίζει αξίζει να σημειωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης