Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προσπάθεια ανοδικής διάσπασης των 900 μονάδων περιμένουν οι αναλυτές – Τα ΕΛΠΕ στο επίκεντρο

ΧΑ: Προσπάθεια ανοδικής διάσπασης των 900 μονάδων περιμένουν οι αναλυτές – Τα ΕΛΠΕ στο επίκεντρο
Τα ΕΛΠΕ χθες «διέλυσαν» τις μέσες εκτιμήσεις δημοσιεύοντας ανώτερα από κάθε αισιόδοξη εκτίμηση αποτελέσματα και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε ανοδικές αναθεωρήσεις εκτιμήσεων.
Σχετικά Άρθρα

Παραμένει στραμμένο το ενδιαφέρον επενδυτών και αναλυτών στις αγορές του εξωτερικού και στη σημερινή ομιλία του προέδρου της FED στο Jackson Hall, όπου ίσως δώσει στίγμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει με τα επιτόκια.
Οι αναλυτές περιμένουν ανοδική διάσπαση των 900 μονάδων με καύσιμο από τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται.
Τα ΕΛΠΕ χθες «διέλυσαν» τις μέσες εκτιμήσεις δημοσιεύοντας ανώτερα από κάθε αισιόδοξη εκτίμηση αποτελέσματα και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε ανοδικές αναθεωρήσεις εκτιμήσεων.
Τη Δευτέρα πριν το άνοιγμα θα δημοσιεύσει αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν σε θετικό έδαφος αλλά αναμένεται να συνεχιστεί η μεταβλητότητα καθώς οι επενδυτές περιμένουν σήμα για τη νομισματική πολιτική από το συνέδριο στο Jackson Hall.

Euroxx
Λόγω του θετικού momentum των τελευταίων δύο συνεδριάσεων περιμένουμε πως η αγορά θα προσπαθήσει να σπάσει το σημείο των 900 μονάδων, έχοντας το βλέμμα της στραμμένο στις διεθνείς αγορές και την ομιλία του προέδρου της FED αναφορικά με τις κινήσεις της.

Beta
Οι επενδυτές σε στάση αναμονής ενόψει των ανακοινώσεων από το Jackson Hall ενώ η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου σε ύψη ρεκόρ και η άνοδος των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη ίσως επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική με τον εκθετικο ΚΜΟ 200 στις 869,08 μονάδες. Σημείa στήριξης οι 882 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 918 μονάδες.

Depolas
Θετική ήταν χθες η εικόνα των αγορών εν αναμονή της ομιλίας Πάουελ. Ο ΓΔΧΑ συσσωρεύει στα τρέχοντα επίπεδα για 7η συνεχόμενή ημέρα με ελαφρώς βελτιωμένο όγκο συναλλαγών έναντι της προηγούμενης περιόδου.
Πέραν της διαμόρφωσης του διεθνούς κλίματος, η σημερινή διάθεση παραμένει θετική μετά και τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ. Στο Β΄τρίμηνο ο όμιλος κατέγραψε λειτουργικά κέρδη ρεκόρ με τα συγκρίσιμα EBITDA να ανέρχονται στα 535εκ ευρώ (σημαντικά καλύτερα των εκτιμήσεων) βοηθούμενος από τα ιστορικά υψηλά περιθώρια διύλισης και το δυνατό δολάριο. Αν και δεν διασφαλίζεται ότι τα περιθώρια διύλισης αυτά θα διατηρηθούν φαίνεται ότι το Γ΄τρίμηνο βρίσκονται χαμηλότερα αλλά σε σχετικά υψηλά επίπεδα συγκριτικά με τα χρόνια πριν την πανδημία.
Ο ΓΔΧΑ, θα επηρεαστεί θετικά μιας και τα αποτελέσματα της ΜΟΗ την επόμενη εβδομάδα δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση.
Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας περιλαμβάνονται η προσωπική κατανάλωση και προσωπικές δαπάνες Ιουλίου στις ΗΠΑ

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης