Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόσχα: Οι χώρες του ΝΑΤΟ πλησιάζουν επικίνδυνα την κόκκινη γραμμή τής άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία

Μόσχα: Οι χώρες του ΝΑΤΟ πλησιάζουν επικίνδυνα την κόκκινη γραμμή τής άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Ινστιτούτου του Κιέλου, που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, η συνολική στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία έχει ήδη ανέλθει σε 42,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχετικά Άρθρα

Με την παροχή οπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου, οι χώρες του ΝΑΤΟ πλησιάζουν την επικίνδυνη γραμμή μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε ο Konstantin Vorontsov, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ προτιμούν να παραμείνουν σιωπηλές για τη συμμετοχή τους στην ουκρανική κρίση.
Ωστόσο, δεν μπορείτε να κρύψετε την αλήθεια, συνεχίζουν να δίνουν όπλα και πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου, να του παρέχουν πληροφορίες, εκπαιδεύουν τους στρατιώτες, δίνει προσανατολισμό  κα ιπληροδορίες στη διεξαγωγή εχθροπραξιών, προσεγγίζοντας έτσι την επικίνδυνη γραμμή μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία», επίσημανε ο Vorontsov, μιλώντας στον ΟΗΕ σε συζήτηση στην Επιτροπή της 77ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ .

Η στρατιωτική βοηθεια

Ο ίδιος σημείωσε ότι σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία, που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, η συνολική στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία έχει ήδη ανέλθει σε 42,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, περισσότερα από τα μισά (28,3 δισεκατομμύρια δολάρια) είναι το μερίδιο του κύριου χορηγού του Κιέβου - των Ηνωμένων Πολιτειών .
Τα οφέλη για τις ΗΠΑ
«Το κύριο όφελος από τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία συνεχίζει να λαμβάνει η Ουάσιγκτον , από την οποία οι ευρωπαϊκές χώρες αναγκάζονται να αγοράσουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. με τις παραγγελίες όπλων αντιμετωπίζει τον πληθωρισμό  δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας κι ενισχύοντας το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα στη χώρα.
Ένα μεγάλο μέρος αυτών των όπλων έχει ήδη πάει ή θα κατευθυνθεί στη «μαύρη αγορά», ο μηνιαίος τζίρος του λαθρεμπορίου της οποίας υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ «τις καθιστά συνεργούς στην επίθεση κατά της Ρωσίας, καθώς και σε εγκλήματα πολέμου και τρομοκρατικές ενέργειες που το Κίεβο διαπράττει εναντίον του άμαχου πληθυσμού εδώ και οκτώ χρόνια».
«Όλοι οι εμπλεκόμενοι σίγουρα θα κληθούν να λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν», διαβεβαίωσε.

www.bankingnews.gr


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης