Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι σινορωσικές σχέσεις υπόδειγμα διεθνών σχέσεων μεγάλων δυνάμεων

Κίνα: Οι σινορωσικές σχέσεις υπόδειγμα διεθνών σχέσεων μεγάλων δυνάμεων
Μοιραζόμαστε τον υψηλότερο βαθμό αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας αναφέρει ο Κινέζος επιτετραμμένος στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι σινορωσικές σχέσεις αποτελούν υπόδειγμα διεθνών σχέσεων μεγάλων δυνάμεων διατύπωσε ο Sun Weidong, επιτετραμμένος της Κίνας στη Ρωσία.
Μιλώντας στη διεθνή διάσκεψη με τίτλο «Ο ρόλος της λαϊκής διπλωματίας στην εγκαθίδρυση, αποκατάσταση και ανάπτυξη των ρωσο-κινεζικών σχέσεων» ο Weidong υποστήριξε πως οι σχέσεις Ρωσίας – Κίνας είναι το καλύτερο παράδειγμα των σχέσεων που μπορούν να έχουν μεγάλες δυνάμεις.
«Ο πρόεδρος Xi Jinping έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το πιο σημαντικό πράγμα στις σχέσεις μεταξύ των χωρών είναι το αίσθημα συμπάθειας μεταξύ των λαών τους.
Οι σινο-ρωσικές σχέσεις είναι από τις σημαντικότερες διμερείς σχέσεις στον κόσμο.
Αντιπροσωπεύουν επίσης το καλύτερο παράδειγμα σχέσεων μεταξύ μεγάλων δυνάμεων που μοιράζονται τον υψηλότερο βαθμό αμοιβαίας εμπιστοσύνης και το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας.
Αυτές οι σχέσεις έχουν την υψηλότερη στρατηγική αξία» υποστήριξε ο Sun, επισημαίνοντας πως στην μεγάλη πορεία προς την ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας – Κίνας, η διπλωματία των λαών ήταν πάντα ένα κίνητρο για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης