«Ως επενδυτής σε μια σειρά από ταμεία «Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», εκτιμώ ιδιαίτερα τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών, των δυτικών κυβερνήσεων, του εκπαιδευτικού συστήματος και των καταγεγραμμένων μέσων ενημέρωσης για τη διατήρηση ενός πυρετωδούς επιπέδου οικο-υστερίας στον γενικό πληθυσμό γράφει ο ίδιος.
Όπως συνεχίζει ο Chadacre: «Δεν είναι «αρνητής της θεωρίας περί αλλαγής του κλίματος» – πράγματι, νιώθω εξαιρετικά άνετα με την ιδέα ότι το κλίμα υπάρχει και αλλάζει σχεδόν όλη την ώρα.
Με βάση την εκτεταμένη έρευνά μου και τις έντονες παρατηρητικές μου δεξιότητες, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ανά πάσα στιγμή είτε γίνεται όλο και πιο ζεστό είτε πιο κρύο – και εδώ και 45 περίπου χρόνια από τις προβλέψεις «έρχεται η εποχή των παγετώνων» στη δεκαετία του '70, μου άρεσε κάθε λεπτό της μικρής θέρμανσης που έχουμε βιώσει.
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που δεν έζησα τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων και είμαι ευγνώμων που το κλίμα, τουλάχιστον στο βόρειο ημισφαίριο, το χειμώνα, τη νύχτα, θερμαίνεται ήπια. Μακάρι να είχαμε περισσότερα για να είμαι ειλικρινής. Ακόμα περιμένω το μεσογειακό κλίμα με το οποίο μας απειλούσε το Met Office, προτού υποστηρίξουν ότι οι απειλές τους δεν τρόμαζαν κανέναν. Δεν νομίζω ούτε στιγμή ότι υπάρχει «κλιματική έκτακτη ανάγκη».
Αμελητέες οι αλλαγές στην θερμοκρασία
Σύμφωνα με τα λόγια του Richard Lindzen, επίτιμου καθηγητή μετεωρολογίας στο MIT: «Οι μελλοντικές γενιές θα αναρωτιούνται με έκπληξη ότι ο ανεπτυγμένος κόσμος των αρχών του 21ου αιώνα τέθηκε σε πανικό λόγω της παγκόσμιας μέσης αύξησης της θερμοκρασίας κατά μόνο μερικά δέκατα του βαθμού, και βάσει των χονδροειδών υπερβολών των εξαιρετικά αβέβαιων προβολών υπολογιστών που συνδυάστηκαν σε απίθανες αλυσίδες συμπερασμάτων, προχώρησαν στον προβληματισμό για μια ανατροπή της βιομηχανικής εποχής».
Σύμφωνα με τον επενδυτή: «Τυχαίνει να πιστεύω ότι η ανακάλυψη των ορυκτών καυσίμων από την ανθρωπότητα υπήρξε μια τυχαία, ίσως και προνοητική, ευλογία για την ανθρωπότητα και την ίδια τη ζωή. Έχει προκαλέσει μια έκρηξη της τεχνολογικής προόδου και της ανθρώπινης ευημερίας. Αλλά το πιο σημαντικό, η ζωή αγαπά τον άνθρακα. Και η ζωή αγαπά τη ζεστασιά. Η απελευθέρωση του δεσμευμένου άνθρακα με τη μορφή CO2 έχει οδηγήσει σε ένα πράσινο πλανήτη, σε συρρίκνωση των ερήμων και σε ρεκόρ παραγωγικότητας των καλλιεργειών. Είτε από ατύχημα είτε από σχέδιο, η ανθρωπότητα έχει σώσει τη βιόσφαιρα από τον λιμό άνθρακα.
Πραγματικά δεν πρέπει να φοβόμαστε τη ζεστασιά – το αντίθετο.
Οι θερμές περίοδοι – η Μινωική, η Ρωμαϊκή, η Μεσαιωνική – συνδέονται με ακμάζοντες πολιτισμούς και την αφθονία.
Το κρύο φέρνει αποτυχία των καλλιεργειών, πείνα, ασθένειες και θάνατο.
Το σημερινό μας μεσοπαγετώνο, το Ολόκαινο, είναι τώρα πολύ στο δόντι και θα πρέπει να το απολαμβάνουμε όσο διαρκεί.
Όπως παρατήρησε με οξυδέρκεια ο σατιρικός και κυνικός HL Mencken:
«Ο στόχος της πρακτικής πολιτικής είναι να κρατήσει τον λαό σε ανησυχία (και ως εκ τούτου θορυβώδης για να οδηγηθεί στην ασφάλεια) απειλώντας τον με μια ατελείωτη σειρά από hobgoblins, όλα τους φανταστικά».
Ενώ ο ίδιος κυνικά... ευχαριστεί όπως λέει στο dailysceptic «τους εύπιστους, έμπιστους ανόητους, εξοργισμένους από την αδυσώπητη προπαγάνδα. Και ευχαριστώ τους γελοίους κλιματικούς ψευδοεπιστήμονες με την αδιάκοπη κολακεία, την καλά εξασκημένη αλαζονεία και την αδιαμφισβήτητη, μονομανιακή βεβαιότητά σας. Χωρίς εσάς θα ήμουν πολύ λιγότερο πλούσιος από ό,τι είμαι σήμερα.
Κάποια στιγμή θα γίνουν εμφανείς οι εγγενείς παραλογισμοί της προσπάθειας λειτουργίας δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας με αναξιόπιστη παραγωγή ενέργειας, ιδιαίτερα όταν συνδυαστεί με τη μετάβαση σε ηλεκτρική θέρμανση σπιτιού και ηλεκτρικά οχήματα.»
Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά τώρα;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι.
Πρώτα και κύρια, η ατζέντα της ΕΕ για το κλίμα ευθυγραμμίζεται στενά με τα πρωτόκολλα του ΟΗΕ για το κλίμα για το έτος 2030 που απαιτούν μείωση των εκπομπών κατά 55% σε λιγότερο από μια δεκαετία (και μηδενικές εκπομπές έως το 2050).
Εάν πιστεύετε ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από μεμονωμένες κυβερνήσεις, τότε κάνετε λάθος.
Το σχέδιο του 2030 διατυπώθηκε από ιδρύματα όπως ο ΟΗΕ που έχουν ατζέντα υπερ της παγκοσμιοποίησης και η Λέσχη της Ρώμης - τα κράτη μέλη απλώς ακολουθούν εντολές.
Το χρονοδιάγραμμα για τους δραστικούς περιβαλλοντικούς κανόνες τέθηκε πριν χρόνια, το 1992 κατά τη διάρκεια της «Συνόδου Κορυφής για τη Γη» στο Ρίο ντε Τζανέιρο (επίσης γνωστή ως Ατζέντα 2021).
Γιατί το έτος 2030;
Δεν υπάρχει επιστημονική βάση για το χρονοδιάγραμμα, γιατί το 2030.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την ιδέα ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει αξιοσημείωτες περιβαλλοντικές επιπτώσεις μέχρι το 2030.
Απλώς θέλουν πραγματικά τους ελέγχους των εκπομπών άνθρακα και άλλα μέτρα μέχρι το 2030.
Οι προβλέψεις για την καταστροφή του κλίματος έχουν παρουσιαστεί από αμειβόμενους επιστήμονες και ακτιβιστές υστερικούς για την πράσινη ενέργεια εδώ και δεκαετίες, και ούτε μία από αυτές τις προβλέψεις δεν έχει αποδειχτεί σωστή.
Αλλά εάν προωθείς το αφήγημα της πράσινης ανάπτυξης, πράσινης ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής έννοιες γενικόλογες βρίσκει κανείς ακροατήριο… άλλο εάν οι περισσότεροι δεν μπορούν να τεκμηριώσουν τα επιχειρήματα τους.
Για παράδειγμα, στη δεκαετία του 1970 οι επιστήμονες του κλίματος προέβλεψαν μια «νέα εποχή των παγετώνων» μέχρι το έτος 2000 και αυτό το ανόητο σενάριο διαδόθηκε ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης.
Στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι η «όξινη βροχή» θα σκότωνε τη ζωή σε λίμνες με γλυκό νερό τη δεκαετία του 1980, αλλά ούτε αυτό δεν έγινε ποτέ.
Μετά από αυτές τις αποτυχημένες προβλέψεις, η λατρεία για το κλίμα απέκτησε νέο αφήγημα την υπερθέρμανση του πλανήτη, προβλέποντας ότι οι πάγοι θα λιώσουν και η άνοδος των θαλασσών θα «κατέστρεφε παραθαλάσσια κράτη» μέχρι το έτος 2000.
Προφανώς και αυτό δεν συνέβη ποτέ.
Η τρομολαγνεία συνεχίζεται
Το 2000, επιστήμονες στη Μονάδα Έρευνας για το Κλίμα στη Βρετανία δήλωσαν ότι οι χιονοπτώσεις ήταν «φαινόμενο του παρελθόντος» και ότι η επόμενη γενιά δεν θα γνώριζε τι είναι το χιόνι.
Το 2008 οι επιστήμονες της NASA υποστήριξαν ότι η Αρκτική δεν θα έχει πάγο μέχρι το 2018.
Η λίστα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και προφανώς όλες αυτές οι αστείες εκτιμήσεις, βρήκαν πρόσφορο έδαφος στις κοινωνίες αλλά όλες μηδεμιάς εξαιρουμένης απέτυχαν παταγωδώς.
Η Λέσχη της Ρώμης και «η Πρώτη Παγκόσμια Επανάσταση» ως απάντηση στην υπερθέρμανση του πλανήτη…
«Αναζητώντας έναν κοινό εχθρό εναντίον του οποίου μπορούμε να ενωθούμε, καταλήξαμε στην ιδέα ότι η ρύπανση, η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η έλλειψη νερού, η πείνα και τα παρόμοια, θα ταίριαζαν.
Στο σύνολό τους και στις αλληλεπιδράσεις τους αυτά τα φαινόμενα αποτελούν μια κοινή απειλή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί.
Καθορίζοντας όμως αυτούς τους κινδύνους ως εχθρούς, πέφτουμε στην παγίδα, για την οποία έχουμε ήδη προειδοποιήσει τις κοινωνίες, δηλαδή μπερδεύοντας τα συμπτώματα με τις αιτίες.
Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι προκαλούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση στις φυσικές διεργασίες και μόνο μέσω αλλαγών στάσεων και συμπεριφοράς μπορούν να ξεπεραστούν.
Ο πραγματικός εχθρός λοιπόν είναι η ίδια η ανθρωπότητα».
Δεν υπάρχει περιβαλλοντική καταστροφή
Δεν υπάρχει περιβαλλοντική καταστροφή, τουλάχιστον όχι όπως παρουσιάζεται τρομολαγνικά.
Απλώς δεν υπάρχει.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.
Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί μόνο κατά 1 βαθμό Κελσίου τον περασμένο αιώνα και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόδειξη ότι αυτός ο ένας βαθμός θερμοκρασίας προκλήθηκε από ανθρώπινη δραστηριότητα.
Το κύριο επιχείρημα των επιστημόνων του κλίματος είναι αυτό του αποκλεισμού: Λένε ότι όλες οι άλλες πιθανές αιτίες (συμπεριλαμβανομένου του ήλιου) έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι η αιτία, επομένως, η αιτία «πρέπει» να είναι η ανθρώπινη παρέμβαση, η βιομηχανία και οι εκπομπές άνθρακα.
Αλλά αυτό είναι ψέμα.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών