Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Διατήρηση του καλού κλίματος με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις

ΧΑ: Διατήρηση του καλού κλίματος με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις
Με το κλίμα στην Ευρώπη να είναι καλό στις τελευταίες συνεδριάσεις, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται καλύτερα λόγω και των δημοσκοπήσεων
Σχετικά Άρθρα
Ο περιορισμός των ανησυχιών για τη σταθερότητα του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος στρέφει και πάλι το ενδιαφέρον των επενδυτών στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.
Με το κλίμα στην Ευρώπη να είναι καλό στις τελευταίες συνεδριάσεις, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται καλύτερα λόγω και των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και δίνουν μία μεγαλύτερη έναντι προηγούμενων δημοσκοπήσεων διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.
Η εξέλιξη αυτή αναπτερώνει τις ελπίδες για αυτοδυναμία, ενώ παράλληλα σενάρια αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας μέσα στον Απρίλιο κυκλοφορούν στην αγορά, βελτιώνοντας περαιτέρω την επενδυτική ψυχολογία.
Από την άλλη τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται είναι ισχυρά και δικαιολογούν τις τρέχουσες αποτιμήσεις.
Η Quest ανακοινώνει αύριο αποτελέσματα.
Για σήμερα αναμένεται ανοδικό άνοιγμα, χωρίς να αποκλείονται και κάποιες επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, με το τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ήπια ανοδικά, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τον περιορισμό των τραπεζικών ανησυχιών με τις συνεχιζόμενες αβεβαιότητες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική και την διεθνή οικονομική προοπτική.

Optima Bank
Περιμένουμε πως το θετικό κλίμα στο εξωτερικό θα προσφέρει στήριξη στο Χ.Α. σήμερα

Euroxx
Περιμένουμε η ελληνική αγορά να διατηρήσει την ανοδική της κίνηση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Beta
Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη δυναμική σε μία μάλλον ομαλή εβδομάδα.
Η εποχικότητα επηρεάζει επίσης το ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Depolas
Οι αγορές φαίνεται ότι τηρούν στάση αναμονής προσδοκώντας σε θετικά μηνύματα είτε από ανθεκτικά εταιρικά αποτελέσματα είτε από το μέτωπο των μακροοικονομικών δεδομένων. Εκτιμούμε ότι οι προβλέψεις για τις διεθνείς αγορές θα είναι δύσκολες το επόμενο διάστημα και με χαμηλότερους όγκους συναλλαγών με την διαπραγμάτευση εντός συγκεκριμένου εύρους τιμών να αποτελεί το πιθανότερο σενάριο. Αυτό φυσικά ισχύει και για τον ΓΔΧΑ. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη τιμών παραγωγού Φεβρουαρίου της Ευρωζώνης καθώς και τις παραγγελίες εργοστασίων και διαρκών καταναλωτικών αγαθών Φεβρουαρίου των ΗΠΑ.

Κύκλος
H Infoquest και η Ανδρομέδα ανακοινώνουν σήμερα τα μεγέθη τους για το 2022. Με το «δεξί» ξεκίνησε ο νέος μήνας καθώς τα κέρδη της συνεδρίασης συνδυάστηκαν με την υπέρβαση των 1057-1060 μονάδων, περιοχή αντίστασης σημαντικής τεχνικά. Με την στήριξη των 1.052 μονάδων διαμορφώνεται πλέον μια εξαιρετικά ισχυρή ζώνη με πλησιέστερη αντίσταση στις 1.070 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης