Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Δεν αποκλείονται νέες απώλειες με χαμηλό τζίρο, λόγω των αγορών του εξωτερικού

ΧΑ: Δεν αποκλείονται νέες απώλειες με χαμηλό τζίρο, λόγω των αγορών του εξωτερικού
Οι νέες ανησυχίες για την υγεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος επηρεάζουν την πορεία των αγορών
Σχετικά Άρθρα
Η αναζωπύρωση των ανησυχιών για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα αναμένεται να φέρουν πιέσεις στις μετοχές των ευρωπαϊκών αγορών και κατ’ επέκταση να επηρεάσουν και την εγχώρια αγορά.
Χθες, η Wall Street, λόγω των αποτελεσμάτων της First Republic Bank κατέγραψε σημαντικές απώλειες και το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται πτωτικό.
Η εγχώρια αγορά πιέστηκε χθες με επίκεντρο τις τράπεζας, λόγω των νέων εκτιμήσεων ότι η Τράπεζα Πειραιώς δε θα μπορέσει τελικά να εισαχθεί στον MSCI Greece Standard, ένα σενάριο που μέχρι λίγες μέρες πριν οι επενδυτές το θεωρούσαν σίγουρο και ωθούσαν τη μετοχή σε υψηλότερα επίπεδα.
Τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί και ανακοινώνονται αυτές τις μέρες θα μπορούσαν να φέρουν κάποιες επιλεκτικές αγορές.
Χθες ανακοίνωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα η Πλαστικά Θράκης.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές οδηγούνται σε αρνητικό άνοιγμα λόγω των νέων ανησυχιών για την υγεία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος υπό το φως των αποτελεσμάτων της First Republic Bank.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να αναζητήσει κατεύθυνση έχοντας το βλέμμα του επίσης στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι τράπεζες θα είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε η ελληνική αγορά να προσπαθήσει να κρατήσει τις 1.100 μονάδες στη σημερινή συνεδρίαση με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.

Βeta
Η αδυναμία των αγορών του εξωτερικού φαίνεται πως θα μας επηρεάσει, ενώ η μεγάλη υποχώρηση του τζίρου δείχνει πως υιοθετείται μία στάση αναμονής καθώς έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, μετά από ένα ράλι πέντε εβδομάδων από τα τέλη Μαρτίου. Λόγω απουσίας σημαντικών καταλυτών από το εσωτερικό περιμένουμε η αγορά να κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης και χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Depolas
Μεγαλύτερες απώλειες είδε χθες ο ΓΔΧΑ εν μέσω ενός γενικότερου αρνητικού κλίματος στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στις ΗΠΑ και την Κίνα. Η τελευταία μάλιστα καταγράφει ήδη 5 σερί πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ σήμερα κινείται περί του μηδενός. Το επενδυτικό κλίμα διεθνώς δείχνει να βαραίνει καθώς η οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται ακόμα στην αρχή μιας επιβράδυνσης και δεν έχει επηρεάσει ακόμα σημαντικά την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Ήδη στις ΗΠΑ και το Α΄ τρίμηνο δείχνει ανθεκτικό καθώς το 81% των εταιρειών του S&P 500 (σύνολο 95 εταιρείες) που έχει ανακοινώσει τις τελευταίες 7 ημέρες έδειξε κερδοφορία καλύτερη των εκτιμήσεων. Ήτοι, πέραν από τις εκλογές, ο ΓΔΧΑ δεν θα μείνει ανεπηρέαστος από πιθανές πιέσεις στο εξωτερικό. Ωστόσο, σήμερα το πρωί τα futures του S&P 500 κινούνται ανοδικά λόγω θετικής έκπληξης από τα αποτελέσματα των Microsoft και Google. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Μαρτίου (αρχική μέτρηση) στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Μετά από ολιγόωρη πολιορκία, παραβιάστηκε η στήριξη των 1.093 μονάδων του Γ.∆. που μετατρέπεται πλέον στην πλησιέστερη αντίσταση. Στις ΗΠΑ οι εταιρείες Boeing, Kraft Heinz, Meta, Paypal, Pinterest και Visa είναι μερικές από εκείνες που
ανακοινώνουν σήμερα τα μεγέθη τους για το 1ο τρίμηνο. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης