Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Στήριξη από την ισχυρή κερδοφορία των εισηγμένων

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Στήριξη από την ισχυρή κερδοφορία των εισηγμένων
Οι τράπεζες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο, ενώ η προσοχή των επενδυτών θα είναι στραμμένη στην ειδησεογραφία αναφορικά με τις επικείμενες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών (FED, EKT
Σχετικά Άρθρα
Μόλις χθες ολοκληρώθηκε η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων χρήσης 2022 από τις εισηγμένες και ήδη οι σοβαρές εταιρείες του χρηματιστηρίου που εγκαίρως είχαν δημοσιεύσει χρήση, προχωρούν στη δημοσίευση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.
Η Coca Cola έδωσε ενημέρωση σύμφωνα με την οποία τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16,2% σε οργανική βάση το πρώτο τρίμηνο.
Η Μυτιληναίος αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα και οι αναλυτές περιμένουν δυνατό ξεκίνημα με έσοδα αυξημένα κατά 15%.
Για σήμερα η εγχώρια αγορά δεν αποκλείεται να επηρεαστεί από τη χθεσινή πορεία των διεθνών αγορών, η οποία ήταν έντονα πτωτική.
Οι τράπεζες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο, ενώ η προσοχή των επενδυτών θα είναι στραμμένη στην ειδησεογραφία αναφορικά με τις επικείμενες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών (FED, EKT).
Σημειώνεται πως η ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων χρήσης 2022, έδωσε καθαρά κέρδη 10 δισ. ευρώ με τις πωλήσεις να ενισχύονται 50,7% και στα 102,7 δισ. ευρώ.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδεικνύουν ανοδικό άνοιγμα ενόψει των αποφάσεων των FED και ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα και με την Coca Cola να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε πως οι διεθνείς πιέσεις θα επηρεάσουν την εγχώρια αγορά.

Beta
Οι επενδυτές εστιάζουν στη σημερινή απόφαση της FED για τα επιτόκια, ενώ οι ενημερώσεις αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου μπαίνουν στο επίκεντρο.
Γι΄αυτό περιμένουμε άλλη μία συνεδρίαση με μέτρια διακύμανσης σε στενό εύρος τιμών.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 939 μονάδες. Σημεία στήριξης 1074 και 1020 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1120 και 1133 μονάδες.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ επιχείρησε να διαφοροποιηθεί χθες από την υπόλοιπη Ευρώπη, χωρίς όμως μεγάλο κόστος όπως φαίνεται και από τον ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών. Πιέσεις είδαν και οι αμερικανικοί δείκτες εν αναμονή της σημερινής απόφασης της FED, αλλά και χειρότερων μακροοικονομικών στοιχείων. Στο εσωτερικό, αναμένουμε σήμερα τα αποτελέσματα Α΄τριμήνου 2023 της ΕΕΕ, η οποία ακόμα και μετά την τελευταία άνοδο προσφέρει ακόμα ανοδικό περιθώριο. Συνολικά, η επιφυλακτικότητα που ήδη διακατέχει τον ΓΔΧΑ θα συντηρηθεί προεκλογικά με πιθανή μια ελεγχόμενη διολίσθησή τιμών όχι χαμηλότερα από τις 1030 μονάδες. Πέραν της FED και τις νέες πληροφορίες που περιμένει η αγορά, στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας περιλαμβάνονται η ανεργία Μαρτίου στην Ευρωζώνη, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων, τα στοιχεία εργασίας ADP Απριλίου καθώς και η μέτρηση PMI του τομέα υπηρεσιών Απριλίου στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Η ΕΕΕ ανακοινώνει το πρωί τα μεγέθη της για το 1ο τρίμηνο, ενώ το βράδυ η Federal ανακοινώνει τα νέα παρεμβατικά της επιτόκια. Ο Γ.∆. αντέδρασε ανοδικά από το καθοδικό χάσμα των 1.077 μονάδων και έκλεισε τελικά υψηλότερα της κρίσιμης στήριξης των 1.086 μονάδες. Πλησιέστερη αντίσταση στις 1.093 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης