Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Το βλέμμα στις εθνικές εκλογές και στις ΗΠΑ – Τα ισχυρά αποτελέσματα προσφέρουν στήριξη

ΧΑ: Το βλέμμα στις εθνικές εκλογές και στις ΗΠΑ – Τα ισχυρά αποτελέσματα προσφέρουν στήριξη
Αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και τηλεδιασκέψεις που λαμβάνουν χώρα αυτήν την περίοδο θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με επιλεκτικές τοποθετήσεις την αγορά
Σχετικά Άρθρα
Πέντε συνεδριάσεις έχουν μείνει μέχρι τις εθνικές εκλογές και η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται να έχει ψηλά στην επενδυτική ψυχολογία το θέμα.
Από την άλλη το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και τις συνομιλίες για το ανώτατο χρέος στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα οι ειδήσεις που θα βγαίνουν από εκεί θα επηρεάζουν τις αγορές.
Αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και τηλεδιασκέψεις που λαμβάνουν χώρα αυτήν την περίοδο θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με επιλεκτικές τοποθετήσεις την αγορά συντηρώντας την εικόνα συσσώρευσης που δείχνει στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η Fourlis και η Aegean. 

Eurobank Equities
Σήμερα οι μετοχές φαίνεται ότι είναι έτοιμες να σημειώσουν μία μικρή άνοδο λόγω της άμβλυνσης των ανησυχιών του χρηματοπιστωτικού τομέα, αν και οι επενδυτές παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο που απορρέει από τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά, λόγω απουσίας εγχώριων καταλυτών, να αναζητήσει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού.

Euroxx
Καθώς πλησιάζουμε την ημερομηνία των ελληνικών εκλογών περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα με επιλεκτικές τοποθετήσεις στην αγορά.

Beta
Δεν υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν σήμερα να αλλάξουν το τοπίο. Επιλεκτικό ενδιαφέρον και rotation στα βαριά χαρτιά θα μπορούσαν να συντηρήσουν τις τρέχουσες τιμές στην αγορά.

Depolas
Για την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές δεν αναμένουμε ουσιαστική διαφοροποίηση στο ταμπλό, αν και δημοσιεύουν αποτελέσματα Α΄τριμήνου δεικτοβαρείς εισηγμένες όπως Eurobank (Τετάρτη μ.σ.), Hellenic Energy (Πέμπτη μ.σ.) και Aegean (Τρίτη μ.σ.). Ωστόσο, η εβδομάδα περιέχει σημαντικά μάκρο προς ανακοίνωση μεταξύ των οποίων το ΑΕΠ Α΄τριμήνου (αρχική μέτρηση) και ο πληθωρισμός Απριλίου (τελική μέτρηση) της Ευρωζώνης. Για σήμερα, βαρύτητα θα δοθεί στην βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου της Ευρωζώνης αλλά κυρίως στις επικαιροποιημένες οικονομικές εκτιμήσεις της Κομισιόν.

Κύκλος
Την Τρίτη, Φουρλής και Aegean ανακοινώνουν τα μεγέθη τους για το 1ο τρίμηνο ενώ την Τετάρτη ακολουθεί η Eurobank και η Eurostat ανακοινώνει το ΑΕΠ 1ου τριμήνου της ευρωζώνης. Οι F.T.
αναφέρονται στη μεγάλη ανατροπή της Ελλάδας από τα σκουπίδια προς την επενδυτική βαθμίδα, με το Χ.Α. προσώρας τουλάχιστον, να μην ανησυχεί ιδιαίτερα για το εκλογικό
αποτέλεσμα. Πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση οι 1.150 μονάδες του Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης