Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strana (Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης): Οι καθυστερήσεις σε οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία μήνυμα Zelensky να παραιτηθεί

Strana (Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης): Οι καθυστερήσεις σε οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία μήνυμα Zelensky να παραιτηθεί
Mε αυτόν τον τρόπο η Ουάσιγκτον φέρεται να προσπαθεί να ωθήσει το Κίεβο σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για εκεχειρία
Οι καθυστερήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην παροχή οικονομικής στήριξης στο Κίεβο καθιστά σαφές στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky ότι είναι καιρός να αποχωρήσει από τη θέση του, γράφει το Ουκρανικό Strana.ua.
«Υπάρχουν εκδοχές ότι με αυτόν τον τρόπο η Ουάσιγκτον φέρεται να προσπαθεί να ωθήσει το Κίεβο σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για εκεχειρία ή δίνει ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να φύγει ο Zelensky».
Τα προβλήματα με την κατανομή της δυτικής βοήθειας αποδυναμώνουν σαφώς τις πολιτικές θέσεις του Zelensky και δημιουργούν επίσης μια σειρά από στρατιωτικά και οικονομικά προβλήματα για την Ουκρανία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ζήτησε από το Κογκρέσο 106 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει το Ισραήλ και την Ουκρανία, αλλά δεν έλαβε ξεκάθαρη υποστήριξη.
Η Βουλή με την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων ψήφισε υπέρ μόνο του Τελ Αβίβ, αλλά η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία μπλόκαρε την πρωτοβουλία.
Ο Biden δήλωσε ότι δεν θα υπέγραφε νομοσχέδιο που χορηγεί βοήθεια μόνο στο Ισραήλ χωρίς την Ουκρανία, εάν το Κογκρέσο εγκρίνει ένα τέτοιο νόμο.
Εάν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμφωνήσει για βοήθεια προς την Ουκρανία τώρα, θα πρέπει να γίνει μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 14 Δεκεμβρίου για τους βουλευτές και στις 15 Δεκεμβρίου για τους γερουσιαστές.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στις 9 Ιανουαρίου και η Γερουσία στις 8 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης