σύμβολα :
ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ Α.Ε
Στο deal υπήρξε και ξένος επενδυτής
Το ποσοστό κατείχαν οι μέτοχοι κ.κ. Χαράλαμπος Αβράτογλου, Χαράλαμπος Δημητρακόπουλος, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Ανδρέας-Παναγιώτης Κανσουζίδης, Φραγκίσκος – Παναγιώτης Κανσουζίδης, Αντώνιος Κοτζαμανίδης, Μελίνα Σάρα Κοτζαμανίδη, Νικόλαος Κοτζαμανίδης, Σταύρος Μένεγος, Παγώνα Νικολοπούλου, Παντελής Νικολόπουλος και Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου οι οποίοι κατείχαν συνολικά 16.119.831 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 53,73% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
Στις 2 Μαρτίου 2024, έκαστος εκ των Μετόχων υπέγραψε με την Olympia Group Ltd και τη συμβολή αλλοδαπού επενδυτή συμφωνία που αφορά την πρόθεση απόκτησης του συνόλου των μετοχών που έκαστος εκ των Μετόχων κατέχει στην Εταιρεία από τους Επενδυτές, μέσω νομικού προσώπου ειδικού σκοπού που πρόκειται να συσταθεί προς το σκοπό αυτό από τους Επενδυτές.
Ειδικότερα, με τη Συμφωνία, έκαστος εκ των Μετόχων παρείχε στους Επενδυτές ανέκκλητη δεσμευτική δήλωση αποδοχής της απόκτησης του συνόλου των μετοχών που κατέχει (άμεσα ή έμμεσα) στην Εταιρεία, έναντι ανταλλάγματος οκτώ (8) ευρώ ανά μετοχή.
Η εν λόγω απόκτηση θα πραγματοποιηθεί εντός της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (ως ορίζεται παρακάτω), κατ’ επιλογή των Επενδυτών είτε (i) με διμερή συναλλαγή αγοραπωλησίας μεταξύ εκάστου εκ των Μετόχων και του Αποκτώντος είτε (ii) με αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης από κάθε Μέτοχο.
Οι ως άνω δεσμευτικές δηλώσεις αποδοχής των Μετόχων ισχύουν, υπό την προϋπόθεση της υποβολής της Δημόσιας Πρότασης, και παύουν σε κάθε περίπτωση να ισχύουν μετά τις 31 Αυγούστου 2024.
Προς προαιρετική δημόσια πρόταση
Αντίστοιχα, οι Επενδυτές ανέλαβαν την υποχρέωση να φροντίσουν ώστε να υποβληθεί ανακοίνωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας στην τιμή των οκτώ (8) ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3461/2006, ως ισχύει (εφεξής η «Δημόσια Πρόταση»).
Η Δημόσια Πρόταση εκτιμάται πως θα υπόκειται στις αιρέσεις (i) της απόκτησης μετοχών της Εταιρείας από τον Αποκτώντα, που θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 67% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου αυτής κατά τη λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, περιλαμβανομένων και εκείνων των μετοχών της Εταιρείας που ανήκουν στους Μετόχους, και (ii) της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Επίσης η Εταιρεία, σε συνέχεια της παραπάνω ενημέρωσης και σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 563/01.03.2024 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρουν ότι η Εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για την πιθανή συγχώνευσή της με την εταιρεία SoftOne, γνωστοποιεί με την παρούσα στο επενδυτικό κοινό ότι διαψεύδει τα εν λόγω δημοσιεύματα.
Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη ή πληροφορία.
Τι ανέφερε το bankingnews.gr από τις 28 Φεβρουαρίου 2024
Οι συζητήσεις για συγχώνευση των Entersoft - Softone με στόχο την πίτα των 400 εκατ. ευρώ
Μπορεί η Entersoft να ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο ότι εξ όσων την πληροφόρησαν οι μέτοχοί της «δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συμφωνία με οποιονδήποτε για τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας» αλλά ο καπνός των συζητήσεων με τον όμιλο Γερμανού δεν είναι χωρίς φωτιά.
Φυσικά μπορούν οι μέτοχοι της Entersoft να ισχυριστούν ότι είπαν την αλήθεια αν γίνει συγχώνευση με απορρόφηση της Softone του Πάνου Γερμανού και δημιουργηθεί μια μεγάλου μεγέθους εταιρία η οποία στοχεύει στα 400 εκ ευρώ που είναι η αγορά επιχειρηματικού λογισμικού και που θα έχει απέναντί της ουσιαστικά έναν ανταγωνιστή, την Epsilon Net.
Άλλωστε στις εταιρίες πληροφορικής που είναι οι άνθρωποί τους οι εξαγορές δεν έχουν νόημα και αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Έτσι αυτό που πραγματικά συζητείται είναι η συνένωση δυνάμεων των δύο εταιριών μέσω συγχώνευσης ώστε και τα μεγέθη να μεγαλώσουν και να προκύψουν και υπεραξίες από το Χρηματιστήριο.
Βέβαια τέτοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν με όχι τόσο ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Softone έχει επιδοθεί σε μπαράζ εξαγορών τα τελευταία δύο χρόνια και οι εταιρίες που εξαγοράστηκαν απορροφήθηκαν αλλά όπως και οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί το στοίχημα είναι η ομογενοποίηση των εταιριών.
Επισημαίνεται ότι η Softone έχει στο μετοχολόγιο της ως κύριους μετόχους δύο Λουξεμβουργιανές εταιρίες, μια κυπριακή και τουλάχιστον πέντε φυσικά πρόσωπα.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών