Μάλλον «κόλλησε» από τη γειτονική Βρετανία...
Σύμφωνα με τους NL Times, η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου είχε υποβληθεί στην ολλανδική βουλή ως μέρος ενός πακέτου τροποποιήσεων στη διατύπωση των υφιστάμενων νόμων. Η πρόταση αφορούσε την αντικατάσταση της λέξης «μητέρα» με την ουδέτερη ως προς το φύλο φράση «γονέας από τον οποίο γεννήθηκε το παιδί».
Πρόκειται για «ένα λάθος που θα διορθωθεί σύντομα με ένα υπόμνημα προς τη Βουλή σχετικά με τις αλλαγές», έγραψε σε ανάρτησή του στο X ο υπουργός Εσωτερικών Hugo de Jonge, σχολιάζοντας πως «η λέξη "μητέρα" είναι πολύ όμορφη και αξίζει μια θέση στη νομοθεσία μας».
Η αλλαγή της λέξης «μητέρα» εξηγήθηκε ως αναγκαία προσαρμογή εξαιτίας μιας τροποποίησης που έγινε στο σύστημα καταχώρησης του μητρώου πολιτών το 2022.
Εκείνη τη χρονιά, η κυβέρνηση συμπεριέλαβε μια εξαίρεση για τα transgender άτομα που γίνονται γονείς, έτσι ώστε κάποιος με τα βιολογικά χαρακτηριστικά μιας γυναίκας να μην χαρακτηρίζεται ως μητέρα, όταν η εγγραφή αυτού του ατόμου το κατηγοριοποιεί ως άνδρα, κατόπιν δικής του αίτησης. Η φράση «γονέας από τον οποίο γεννήθηκε το παιδί», χρησιμοποιείται τότε αντί για τη λέξη «μητέρα» στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.
Το ακροδεξιό κόμμα SGP εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι «υπήρχε σχέδιο» να αφαιρεθεί τελείως η λέξη «μητέρα» από το μητρώο.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών