Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να διατηρηθούν ψηλά

Mester (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να διατηρηθούν ψηλά
Η επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ είχε επαναλάβει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η πολιτική ήταν σε «καλή θέση»
Να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα προτρέπει η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, παρότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ βρίσκεται σε τροχιά προς τον στόχο του 2%.
Η νομισματική πολιτική βρίσκεται σε «καλή θέση» αυτή τη στιγμή, ανέφερε η Mester, προσθέτοντας ότι αναμένει η αύξηση των τιμών να μειωθεί με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι πέρυσι τώρα που υπάρχουν λιγότερες βελτιώσεις πάνω στις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.
«Οι εισερχόμενες οικονομικές πληροφορίες υποδεικνύουν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποκτηθεί αυτή η εμπιστοσύνη», αναφέρει στην ομιλία της για μια εκδήλωση στο Γούστερ του Οχάιο.
«Η διατήρηση της περιοριστικής μας στάσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι συνετή σε αυτό το σημείο καθώς αποκτούμε σαφήνεια σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού».
Η επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ είχε επαναλάβει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η πολιτική ήταν σε «καλή θέση» και ότι ήταν πολύ νωρίς για να πούμε ότι η πρόοδος στον πληθωρισμό είχε σταματήσει.
«Η τρέχουσα στάση της νομισματικής μας πολιτικής μας φέρνει σε καλή θέση για τη διαχείριση των κινδύνων που θα μπορούσαν να αντιληφθούν», ανέφερε. «Η μετατόπιση των επιτοκίων πολύ σύντομα ή πολύ γρήγορα χωρίς επαρκή στοιχεία που να μας δίνουν εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε μια βιώσιμη και έγκαιρη πορεία επιστροφής στο 2% θα κινδύνευε να αναιρέσει την πρόοδο που έχουμε σημειώσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης