Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα F-16 και Patriot από τη Δύση

Zelensky: Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα F-16 και Patriot από τη Δύση
Σχολίασε πως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα απέχει από τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία για λόγους... αυτοσυντήρησης
Σχετικά Άρθρα
Να παράσχει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και συστήματα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία, σε συνέχεια της βοήθειας των δεκάδων δισεκ. δολαρίων, καλεί το ΝΑΤΟ ο πρόεδρος της χώρας, Volodymyr Zelensky, ελπίζοντας σε σχετικές αποφάσεις στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στην Ουάσιγκτον -τον Ιούλιο 2024.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και η Ουκρανία χρειάζεται πολλά συστήματα Patriot, θα συμφωνήσει να πάρει τουλάχιστον 7 για να προστατεύσει τις κρίσιμες περιοχές για την εθνική οικονομία και τον ενεργειακό τομέα.
«Πιστεύετε ότι είναι υπερβολικό για μια χώρα που αγωνίζεται για ελευθερία και δημοκρατία σε όλο τον κόσμο σήμερα;», διερωτήθηκε, σύμφωνα με τους New York Times.
Επίσης, ο Zelensky σχολίασε πως ο κύριος λόγος για τους δισταγμούς των δυτικών χωρών είναι ο φόβος της πυρηνικής κλιμάκωσης. Αλλά «αυτό είναι υπερβολικό».
Όπως είπε, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα απέχει από τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία για λόγους... αυτοσυντήρησης. «Μπορεί να είναι παράλογος, αλλά αγαπά τη ζωή του», είπε ο Zelensky.
Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον δισταγμό της Δύσης: ορισμένες χώρες επιδιώκουν να διατηρήσουν εμπορικούς και διπλωματικούς δεσμούς με τη Ρωσία. «Όλοι κρατούν την πόρτα ελαφρώς μισάνοιχτη».
Λίγο 
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας υποστήριξε -σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του- επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός έχει πετύχει «απτά αποτελέσματα» στην περιφέρεια του Kharkiv, η οποία δέχεται δριμεία ρωσική επίθεση από τις 10 Μαΐου 2024. «Στην περιφέρεια του Kharkiv, οι δυνάμεις μας εξοντώνουν τους κατακτητές, τα αποτελέσματα είναι απτά», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε απόψε.
Στο μήνυμα του, ανέφερε ότι μαίνονται μάχες στην περιφέρεια Donetsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης