«Καλώ το προοδευτικό κέντρο της χώρας να έρθει στο φυσικό του σπίτι που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»
«Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης να γίνει πρωθυπουργός δικαίωμά του, ας το προσπαθήσει».
«Εμείς όμως θα προχωρήσουμε στην δημοκρατική παράταξη που έχει ο τόπος και θα προσκαλέσω στελέχη του, πρώην υπουργούς αυτού του χώρου» μετά τις ευρωεκλογές, καθώς «στην πορεία προς το καταστατικό συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει διάπλατα τις δομές του για όσους θέλουν να συνεισφέρουν στην παραγωγή πολιτικής, είτε ως μέλη είτε ως στελέχη», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που έδωσε στο Attica Tv.
«Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σέβομαι πάρα πολύ, ταιριάζουν τα χνώτα μας και τα οποία θα τα προσκαλέσω να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ».
Σημείωσε «πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο που ήταν παλιά, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα αναστηθεί, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ήταν το 2015, υπάρχουν άλλα κοινωνικά διακυβεύματα». Σε κάθε περίπτωση διεμήνυσε πως στόχος του είναι να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ το προοδευτικό κέντρο.
«Καλώ το προοδευτικό κέντρο της χώρας να έρθει στο φυσικό του σπίτι που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά στις συνεργασίες, μίλησε και πάλι με θετικά σχόλια τόσο για την Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και για τον κόσμο που συμμετέχει στο ΜέΡΑ25.
Ειδικότερα, για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ανάφερε πως σέβεται πολύ την δουλειά της ίδιας και της κοινοβουλευτικής της ομάδας «όντως επιτελούν το έργο για το οποίο πληρώνονται από τον ελληνικό λαό» και «φιλοσοφικά έχουμε πολύ μεγάλη ευθυγράμμιση και μακάρι να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας».
Ερωτηθείς για το τι συνιστά για τον ίδιο αποτυχία και επιτυχία για τις ευρωεκλογές, απάντησε: «Αποτυχία συνιστά να αλλάξω αυτό που είμαι εγώ απλά και μόνο για να κερδίσω μερικές ψήφους ή πληρώνοντας εταιρείες και λογαριασμούς περίεργους για να επηρεάσω το αποτέλεσμα. Επιτυχία είναι να φέρουμε έναν φρέσκο αέρα. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου, αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο να μπει νέος αέρας κυβερνησιμότητας. Είμαστε πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αφήσει την Ελλάδα έκθαμβη» είπε ζητώντας να του δώσουν την δύναμη.
Άφησε μάλιστα και ένα παράθυρο ανοικτό, να επιστρέψουν και «πρώην σύντροφοι» που αποχώρησαν. «Δεν αναφέρομαι σε βουλευτές αλλά σε στελέχη που στεναχωρήθηκαν» διευκρίνισε.
Ως προς την σύρραξη στη Μέση Ανατολή επεσήμανε: «Διαφωνώ με την πολιτική καθαρής θέσης υπέρ του Ισραήλ. Οι σχέσεις μας πρέπει να είναι με την ΕΕ και να εφαρμόζουμε έμπρακτα τις αρχές δημοκρατίας, ειρήνης» ωστόσο χαρακτήρισε απαράδεκτο να απέχουμε από το ψήφισμα του ΟΗΕ». «Η Χαμάς είναι τρομοκρατική. Το θέμα είναι να κάνουμε πράγματα για να μην αφήνουμε χώρο στη Χαμάς. Πρέπει να μπούμε στη διαδικασία δύο Κρατών, για να έχουμε ειρήνευση. Δεν πρέπει να αφήνουμε το Ισραήλ να δολοφονεί αμάχους και να μην υπάρχει τέλος».
Ο κ. Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ του Ευρωστρατού διαβεβαιώνοντας πως «δεν θα διακινδυνεύσουμε εμείς την άμυνα. Ωστόσο σημείωσε ότι σε σχέση με τα εξοπλιστικά, «η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει μπίζνα, εμείς δεν πρέπει να έχουμε μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική». Μάλιστα επέκρινε την κυβέρνηση ότι έλεγε πως η Τουρκία δεν θα πάρει τα F-16 και τώρα « θα πάρουν και τα F-35».
Σχολιάζοντας την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ακρίβεια και την δράση των πουλεθνικών με δεσπόζουσα θέση, υποστήριξε: «Δεν καθαρίζουμε με την επιστολή στην Von der Leyen. Υπάρχει μια κυβέρνηση τα τελευταία 5 χρόνια. Αν ο λαός δεν είναι ικανοποιημένος, να μην κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015, κατηγορήσει την κυβέρνηση των τελευταίων 5 ετών με πολλά δισεκατομμύρια στήριξης από την ΕΕ. Για να σημειώσει: «Ο πρωθυπουργός έλεγε παλιά ότι είναι εισαγόμενη η ακρίβεια, όπως λέει εμένα εισαγόμενο. Ούτε η ακρίβεια, ούτε εγώ είμαστε εισαγόμενοι. Αν ήταν εισαγόμενη η ακρίβεια γιατί στέλνει επιστολή ο κ. Μητσοτάκης;».
Ερωτηθείς πού θα βρει τα χρήματα για το πρόγραμμα που εξαγγέλλει, έκανε λόγο για «τεράστια σπατάλη του κράτους» υποστηρίζοντας ότι αποκλίνουμε από την ΕΕ και ότι χρειάζεται άλλο μείγμα για βιώσιμη ανάπτυξη. Επέμεινε για έκτακτο φόρο στην κερδοφορία των τραπεζών ύψους 90%. «Έχουμε ζημιωθεί 40 δις για ανακεφαλαιώσεις και τώρα έχουν ρεκόρ κερδοφορίας, χρεώνουν τεράστια επιτόκια και κόστη συναλλαγών. Γιατί να μην βάλουμε εκτάκτως 90%; Και λέει ο Πρωθυπουργός ότι αν το κάνουμε θα χρεοκοπήσει η χώρα. Οι οικογένειες χρεοκοπούν τώρα. Εγώ που προέρχομαι από τη Goldman Sachs σας λέω ότι αυτό είναι ανήθικο αυτό που γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών