Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Δέσμευση του αρχηγού των Εργατικών Keir Starmer για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους

Βρετανία: Δέσμευση του αρχηγού των Εργατικών Keir Starmer για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους
«Ναι, το πιστεύω και νομίζω πως η αναγνώριση της Παλαιστίνης είναι εξαιρετικά σημαντική» τονίζει στο BBC ο επικεφαλής των Εργατικών
Ο Keir Starmer ηγέτης των Εργατικών σκοπεύει να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, εφόσον κερδίσει την εξουσία στις εκλογές της 4ης Ιουλίου, ωστόσο εκτιμάει πως μια «τέτοια κίνηση θα πρέπει να γίνει τη σωστή στιγμή στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής διαδικασίας».
Επισημάινεται ότι η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Νορβηγία ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι στις 28 Μαΐου θα αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, προκαλώντας την οργισμένη απάντηση του Ισραήλ, το οποίο ανακάλεσε τους πρεσβευτές του λέγοντας κιόλας πως η πράξη αυτή «ανταμείβει τους τρομοκράτες της Hamas».
Δεν συμφωνούν πάντως όλοι στο Labour Party με μια τέτοια πρωτοβουλία.
Ο Starmer έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις από παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών επειδή αργεί να αλλάξει την πολιτική του κόμματος και να στηρίξει χωρίς αστερίσκους μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Η στάση του κόμματος έκανε 10 βουλευτές του να παραιτηθούν από τους ρόλους τους στη διαμόρφωση πολιτικής, με το κόμμα να έχει απογοητευτικά αποτελέσματα στις τοπικές εκλογές αυτού του μήνα σε μερικές περιφέρειες με μεγάλους μουσουλμανικούς πληθυσμούς.
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η Παλαιστίνη θα πρέπει να αποτελέσει κράτος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο BBC: «Ναι, το πιστεύω και νομίζω πως η αναγνώριση της Παλαιστίνης είναι εξαιρετικά σημαντική.
Χρειαζόμαστε ένα βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος δίπλα σε ένα ασφαλές Ισραήλ και η αναγνώριση πρέπει να αποτελέσει σκέλος αυτής της προσέγγισης».
Ο Starmer υπογράμμισε πως η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους χρειάζεται να γίνει την κατάλληλη στιγμή σε μια ειρηνευτική διαδικασία.
«Πιστεύω απολύτως σ’ αυτή», πρόσθεσε ωστόσο υποστηρίζοντας ότι μια λύση δύο κρατών είναι ουσιώδης για να υπάρξει διαρκής ειρήνη στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης