Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άγριο παρασκήνιο για την ηγεσία της Κομισιόν - Ο Macron εγκαταλείπει την von der Leyen, στρέφεται στον Draghi - Tι θα κάνει η Meloni;

Άγριο παρασκήνιο για την ηγεσία της Κομισιόν - Ο Macron εγκαταλείπει την von der Leyen, στρέφεται στον Draghi - Tι θα κάνει η Meloni;
Εγκαταλείπει τη στήριξή του στη von der Leyen ο Γάλλος πρόεδρος - Ρόλος-κλειδί για τη Giorgia Meloni
Σχεδόν δύο εβδομάδες απομένουν για την προσφυγή των Ευρωπαίων στις κάλπες σε μία δύσκολη συγκυρία, με δυο πολέμους σε εξέλιξη και εν μέσω συρρίκνωσης των οικονομιών των χωρών – μελών.
Η ακροδεξιά ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, πλέον εμφανίζεται διασπασμένη, μετά την απόφαση να διακόψει σχέσεις με τους Γερμανούς του AfD ενώ ... οργιάζουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Γάλλο πρόεδρο να στρέφει το βλέμμα του στον πρώην Διοικητή της ΕΚΤ Mario Draghi για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν και εγκαταλείπει την υπόγεια στήριξή του στην Ursula von der Leyen για μια δεύτερη θητεία.
Με τις ευρωεκλογές προ των πυλών, ένα από τα πλέον επίμαχα ζητήματα είναι ποιος θα βρεθεί στη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Draghi: Χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή - Στο επίκεντρο οι αποφάσεις της Giorgia Meloni

«Ριζική αλλαγή, αυτό είναι που χρειάζεται» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mario Draghi.
Σύμφωνα με το Politico, ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει κρύψει την επιθυμία να δει τον Mario Draghi σε κορυφαία θέση στις Βρυξέλλες.
Ερωτηθείς εάν η Γαλλία στηρίζει δεύτερη θητεία της der Leyen, ο εκπρόσωπος του κόμματός Macron, επιβεβαιώνει την επιθυμία του Γάλλου προέδρου: «Η Γαλλία και όλοι στο προεδρικό σύστημα θα ήθελαν να παίξει ρόλο ο Draghi.
Έχει την αξιοπιστία να προσπαθήσει και να πείσει (άλλες χώρες) για την ικανότητα για μακροπρόθεσμες επενδύσεις και την ανάγκη για κοινές επενδύσεις, κάτι που είναι μια τεράστια πρόκληση».
Ωστόσο, ο άλλοτε κορυφαίος τραπεζίτης της ΕΕ δε συνδέεται επίσημα με κάποιο μεγάλο κόμμα και ο Macron θα πρέπει να πείσει τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz αλλά και την πλέον αρμόδια Giorgia Meloni, ώστε να ορίσει ως υποψήφιο τον 76χρονο τεχνοκράτη.
Μία όχι και τόσο προφανής επιλογή για την Ιταλίδα πρωθυπουργό, αλλά σίγουρα θα είναι τιμητικό για έναν Ιταλό να αναλάβει κορυφαία θέση στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι σε περίπτωση που η Ιταλίδα πρωθυπουργός προσέλθει στο σχετικό τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα ζητήσει από τους ομοτράπεζούς της στην ΕΕ ουκ ολίγα πολιτικά ανταλλάγματα, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για μια υποψηφιότητα του Mario Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης