Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Ένα αυτοσχέδιο οπλικό σύστημα της Hezbollah ... αιφνιδίασε την κατασκοπεία του Ισραήλ

Λίβανος: Ένα αυτοσχέδιο οπλικό σύστημα της Hezbollah ... αιφνιδίασε την κατασκοπεία του Ισραήλ
«Είμαστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, αλλά όχι με το γεγονός ότι βρίσκεται στα χέρια της Hezbollah» τονίζει η επικεφαλής του Ισραηλινού Ερευνητικού Κέντρου Άλμα
Σχετικά Άρθρα
Οι επιθέσεις της σιιτικής οργάνωσης Hezbollah γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκες τις τελευταίες εβδομάδες και αρχίζουν να φτάνουν βαθιά στην επικράτεια του Ισραήλ, τονίζει η αμερικανική εφημερίδα Foreign Policy, επικαλούμενη την επικεφαλής του Ισραηλινού Ερευνητικού Κέντρου Άλμα, Sarit Zehavi.
«Είμαστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, αλλά όχι με το γεγονός ότι βρίσκεται στα χέρια της Hezbollah», εξήγησε για το ζήτημα η Sarit Zehavi, πρώην αναλύτρια των ισραηλινών στρατιωτικών πληροφοριών, σχολιάζοντας την αξιοποίηση του αντιαρματικού πυραύλου Almas από τη σιιτική οργάνωση.
Σύμφωνα με ανάλυση του Ερευνητικού Κέντρου, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση όπου η ομάδα πέτυχε να πραγματοποιήσει πλήγμα αέρος-εδάφους μέσα από τον ισραηλινό εναέριο χώρο από τις 8 Οκτωβρίου του 2023.
Μάλιστα, οι ερευνητές σημειώνουν: «Αν και αυτό δεν είναι πολύ προηγμένη ικανότητα σε αυτό το στάδιο, αποτελεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός για τη Hezbollah».
Επισημαίνεται ότι προ ημερών ένα δεύτερο κατασκοπευτικό «μπαλόνι», κοντά στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου, χτυπήθηκε επίσης από έναν αντιαρματικό πύραυλο Almas ιρανικής κατασκευής.

ζεηαωι.JPG
Η Sarit Zehavi, ειδική αναλύτρια του Ισραήλ με ειδίκευση στην αντιμετώπιση της Hezbollah

Παρά το τρομερό αντιαεροπορικό σύστημα του Ισραήλ, ικανό να αναχαιτίσει πυραύλους μικρού και μεγάλου βεληνεκούς, το Τελ Αβίβ στερείται άμυνας έναντι αντιαρματικών πυραύλων ακριβείας όπως οι Almas, που χρησιμοποιούνται με καινοφανή τρόπο από τη λιβανέζικη οργάνωση για να στοχεύουν τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων .
«Δεν έχουμε απάντηση στο αντιαρματικό», παραδέχθηκε η Zehavi, όπως αναφέρει το Foreign Policy.
Οι ισραηλινοί οικισμοί κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο έχουν αντιμετωπίσει χτυπήματα από τους ρωσικούς κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους Kornet, σχεδιασμένους για βαριά άρματα μάχης, και τους Almas, των οποίων τα σχέδια βασίζονται ακριβώς σε αυτή την αντιστροφή της ισραηλινής τεχνολογίας, σημείωσε η Zehavi συνοψίζοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης