Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά των μειώσεων επιτοκίων από τη Fed, ο Kashkari: Χρειάζονται ακόμα πολλοί μήνες θετικών εξελίξεων στον πληθωρισμό

Κατά των μειώσεων επιτοκίων από τη Fed, ο Kashkari: Χρειάζονται ακόμα πολλοί μήνες θετικών εξελίξεων στον πληθωρισμό
O Kashkari επεσήμανε πως αν και τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί όσον αφορά τη μελλοντική πολιτική, η Fed θα ήταν καλό «να περιμένει και να δει»
Σχετικά Άρθρα
Τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από τη Fed στο άμεσο μέλλον, υποβαθμίζει ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, αν και -όπως είπε- τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί.
Ειδικότερα, ερωτηθείς από το CNBC ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται για να μειώσει η Fed τα επιτόκια μία ή δύο φορές φέτος, ο Kashkari είπε: «Πολλοί ακόμη μήνες θετικών στοιχείων για τον πληθωρισμό, νομίζω, για να μου δώσουν την πεποίθηση ότι είναι σκόπιμο να μειώσουμε τα επιτόκια».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία έχει παραμείνει «εξαιρετικά ανθεκτική» και η αγορά εργασίας συνεχίζει να είναι ισχυρή, ιδίως στις υπηρεσίες. Ωστόσο, τόνισε πως αν και τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί όσον αφορά τη μελλοντική πολιτική, η Fed θα ήταν καλό «να περιμένει και να δει».
«Οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα βρισκόμασταν σε ύφεση προς το τέλος του περασμένου έτους και αυτό δεν συνέβη. Αντιθέτως, είχαμε πολύ ισχυρή ανάπτυξη. Οι Αμερικανοί καταναλωτές παρέμειναν αξιοσημείωτα ανθεκτικοί, η αγορά κατοικίας παρέμεινε ανθεκτική. Επομένως, δεν βλέπω την ανάγκη να βιαστούμε και να κάνουμε μειώσεις επιτοκίων. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε το χρόνο μας και να το κάνουμε σωστά» τόνισε μεταξύ άλλων.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Kashkari είχε δηλώσει η ότι Fed μπορεί να χρειαστεί να κρατήσει τα επιτόκια σταθερά για «μια παρατεταμένη περίοδο» - ενδεχομένως όλο το έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης