Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στο ρυθμό των deals – Ποια εξαγοράζει η Intracom και τι ακούγεται στην αγορά

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στο ρυθμό των deals – Ποια εξαγοράζει η Intracom και τι ακούγεται στην αγορά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και εμείς ακολουθούμε, αλλά το βλέμμα είναι στις επιχειρηματικές συμφωνίες. Εκτός διαπραγμάτευσης η Intracom καθώς αναμένονται ανακοινώσεις, ενώ χθες η Quest φάνηκε στην ανακοίνωσή της πως συζητά με την Μπερνουμπή. Το κλίμα στο Χ.Α. είναι κάπως αδύναμο στις τελευταίες συνεδριάσεις και χρειάζεται καταλύτες. Έχουμε αρκετά αποτελέσματα σήμερα για το πρώτο τρίμηνο. Της Motor Oil δεν ενθουσίασαν.

AKINHTA: Οι τιμές αυξήθηκαν περαιτέρω. Σύμφωνα με την ΤτΕ οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν 10,4% στο πρώτο τρίμηνο. Μήπως το discount στις ΑΕΕΑΠ να πρέπει να μειωθεί λίγο;

MOTOR OIL: Λίγο κάτω των εκτιμήσεων τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με το σχόλιο της Eurobank Equities. Τα υψηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα επηρέασαν. H Piraeus Securities αναφέρει πως ήταν περίπου ανάλογα των εκτιμήσεων αλλά θεωρεί πως ο στόχος για 1 δισ. ευρώ EBITDA παραμένει σε ισχύ και είναι το βασικό σενάριο λόγω και της ανάκαμψης των περιθωρίων τον Μάιο. Έτσι διατηρεί τη θετική της στάση για τη μετοχή με τιμή στόχο τα 33 ευρώ. Υποχωρεί 1,6% η μετοχή.

ΟΠΑΠ: Σήμερα μετά το κλείσιμο τα δικά του αποτελέσματα και οι αναλυτές περιμένουν από τη διοίκηση να επιβεβαιώσει την εκτίμηση για EBITDA 750-770 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Οριακά υψηλότερα άνοιξε η μετοχή.

CENERGY: Και αυτή δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και η Eurobank Equities περιμένει καθαρά κέρδη 17,8 εκατ. ευρώ από 15,4 εκατ. ευρώ πέρυσι. Αμετάβλητη στο ξεκίνημα.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Αποτελέσματα και από εδώ θα έχουμε σήμερα. Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για τζίρο πάνω από 233 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης και περιθώριο EBIT 15%, ενώ έχει μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα 21-25 εκατ. ευρώ.

INTRACOM: Όπως γράψαμε στο χθεσινό μας σχόλιο, οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από προχθές, έλεγαν ότι κάτι καλό θα ακούσουμε στη γενική συνέλευση, η οποία θα γίνει σήμερα (12:00). Οι πληροφορίες έλεγαν πως θα εξαγοράσει την εταιρεία που στεγάζεται στην οδό Φιλελλήνων 25 στο Σύνταγμα. Εκεί είναι η Ευρώπη Ασφαλιστική. Λόγω των φημών η Επ.Κεφαλαιαγοράς έθεσε τη μετοχή εκτός διαπραγμάτευσης μέχρι να γίνουν οι ανακοινώσεις. Η ΚΛΜ ωστόσο άνοιξε με άνοδο 5% και μεγάλο όγκο συναλλαγών.

QUEST: Και εδώ υπάρχουν πληροφορίες για deal και η εταιρεία απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρει πως «δεν έχει συνάψει οιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Μπενρουμπή». Αξιολογεί όμως προτάσεις, άρα μάλλον μιλάει με την εταιρεία. Η Μπενρουμπή ήταν κάποτε εισηγμένη, αλλά έφυγε μετά από δημόσια πρόταση το 2010.

PHOENIX VEGA MEZZ: Ανακοίνωσε πως τον Μάιο εισέπραξε 2,3 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε τόκους του πρώτου τριμήνου. Αν προσθέσουμε τα 4,5 εκατ. ευρώ που είχε εισπράξει τον περασμένο Φλεβάρη και τα 14,4 εκατ. ευρώ που είχε στο τέλος του 2023 στον ισολογισμό, τότε το άθροισμα κάνει 21,2 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να επαναλάβει αν θέλει την ίδια διανομή που έκανε πέρυσι και φέτος. Για να δούμε…

SUNRISE MEZZ: Ανακοίνωσε πως εισέπραξε 1,2 εκατ. ευρώ το Μάιο που αντιστοιχούσαν στο πρώτο τρίμηνο. Είχε στο τέλος του 2023 10,9 εκατ. ευρώ στο ταμείο της και είχε εισπράξει το Φλεβάρη άλλα 1,2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή έχει σύνολο 13,3 εκατ. ευρώ. Είχε δώσει επιστροφή 10,5 εκατ. ευρώ, άρα και αυτή μπορεί να την επαναλάβει.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δυνατό το μήνυμα της διοίκησης και νομίζουμε πως μόνο από τις αποτιμήσεις που έχουν τα πλοία στα οποία συμμετέχει, δικαιούται υψηλότερης τιμής η μετοχή. Θα σημειώσουμε επίσης κάτι που είπε η διοίκηση για τους servicers, ότι δηλαδή έχουν στοκάρει πολλά δάνεια και δεν γίνεται γρήγορη διαχείριση. Αυτό το αναφέρουμε γιατί έχουμε και κάποιες εισηγμένες που επηρεάζονται από τα «κόκκινα δάνεια».

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης